Descrierea produsului
Ingrediente: lactic acid.
Acidul lactic este un produs de origine naturala, obtinut prin fermentarea glucozei. Este util in compozitiile cosmetice pentru ajustarea pH-ului si prezinta o buna afinitate fata de piele si par. Amelioreaza hidratarea, elimina celulele moarte si peliculele capilare, avand o actiune keratolitica, confera stralucire parului. Este remarcat si pentru actiunea de peeling in compozitiile exfoliante.
Acizii Alfa Hidroxi (AHA) sunt recunoscuti pentru calitatile de exfoliere, netezire si depigmentare.
Prezentare: lichid incolor clar, miros acid caracteristic.
Proprietati:
regleaza aciditatea compozitiilor cosmetice;
activeaza emulsifiantul conditionator;
exfoliant, umectant, hidratant;
usor depigmentant;
contribuie la sinteza colagenului;
intinereste pielea;
imbunatateste textura pielii;
confera stralucire parului.
Recomandari si aplicatii:
- nu se aplica nediluat pe piele;
- ca ingredient in compozitiile cosmetice ce contin si apa, masti de intinerire, tonere, lotiuni, cateva picaturi;
- ca ingredient in mastile si compozitiile de exfoliere sau depigmentare, in concentratie redusa, cu masurarea pH-ului;
- ca ingredient in sampoane si produse capilare;
- ca agent de reglare a aciditatii compozitiilor cosmetice;
- a nu se diminua pH-ul sub valoarea de 3,5!
- a nu se doza in concentratie mai mare de 10%.
IMPORTANT: pentru reglarea aciditatii unei compozitii, se dozeaza doar cateva picaturi de acid lactic, dupa care se masoara valoarea pH-ului obtinut si se continua adaosul daca este necesar.
Pastrare: la loc uscat, ferit de lumina si caldura.
Date de siguranta:
non-toxic, non-sensibilizant;
posibil iritant in concentratie ridicata;
a nu se aplica pur pe piele;
a nu se ingera;
a nu se lasa la indemana copiilor;
uz extern!



