Cum se mănâncă fructele

Cum se mănâncă fructeleMulte persoane acuză probleme de digestie atunci când consumă fructe. Acestea pot fi evitate astfel:

  • fructele se mănâncă pe stomacul gol cu cel puțin jumătate de oră înaintea meselor sau la o oră după mese (chiar după 2 ore, dacă masa a fost copioasă). Deci obiceiul de a mânca fructe pe post de desert nu este cel mai fericit.
  • atunci când se consumă sub formă de suc, fructele pot fi combinate cu legumele. În acest caz, fibrele fiind eliminate, atât fructele, cât și legumele se absorb ușor.
  • fructele se mestecă bine, la fel ca orice alt aliment.
  • UPDATE: sunt de preferat fructele de sezon care cresc în mod natural în zona geografică unde traim (din păcate, avocado, deși atât de sănătos, nu se potrivește cu acest concept).
Sursa imaginii: Flickr.
Sideris Organic Shop - Magazin online de cosmetice organice, produse bio si naturale
Abonament Newsletter

Ţi-a plăcut acest articol? Abonează-te la Newsletter pentru a primi direct pe eMail cele mai noi articole!

Comentarii:

11 comentarii la articolul “Cum se mănâncă fructele”

  1. vio spune:

    pe mine ma doare stomacul daca maninc fructele inainte de masa… ma rog, am si un stomac mai mofturosel asa:)

  2. Catalin spune:

    Si preferabil sa mananci fructele intregi, in loc de suc. Fibrele din fructe (absente in sucuri) au rolul lor bine definit de a incetini absorbtia fructozei.

  3. sideris spune:

    Alt domeniu unde am intalnit ambele opinii, la fel de puternic sustinute. Deci pana la urma, cred ca bine este jumi-juma: si sucuri, si intregi ;)

  4. Catalin spune:

    Sunt de acord ca se pot gasi tot felul de pareri despre orice insa, din tot ce am citit si dupa capul meu, consider ca nu se poate ca un suc sa fie mai sanatos decat materia ei prima, fructul.

    Am facut recent rezumatul unei prezentari de la Universitatea din California despre fructoza http://www.kaciula.ro/blog/2010/01/14/zaharul-adevarul-amar/

  5. sideris spune:
  6. gina spune:

    fructele nu se amesteca cu legumele,exceptie facand frunzele verzi.fermenteaza.merg cu cereale ,dar fara lapte de vaca.
    dintre laptele raw cel mai gustos e cel de nuca de cocos.nu trebuie indulcit.presupunand ca am ales o nuca mai proaspata.

  7. sideris spune:

    Am preparat lapte din seminte de dovleac… nu e cea mai stralucita idee :D

  8. gina spune:

    dimineata am preparat inca ceva raw.pasta de masline,aduce putin a nuci.

    150 gr masline (de preferat bio-la selva-20 lei 250 gr)-f bune.
    50 gr caju inmuiat cel putin 1 ora sau 1 noapte.
    2 linguri suc lamaie
    4-5 linguri ulei masline
    mujdei(usturoi),dupa gust(4-5 catei)eventual pic sare.

    se manaca neaparat cu o salata de rosii,ceapa,castraveti,ardei kapia.

    pana acum tot raw exceptand painea.inca nu am gasit o reteta de paine raw care sa o inlocuiasca pe cea facuta de mine (am un aparat moulinex),in care pun cam 7 feluri de cereala.

    daca piticilor mei le-a placut,sigur o sa va placa si voua.

  9. kzarinne spune:

    ma bucur ca sustii ideea consumului de fructe neaose, si eu merg pe acelasi principiu! fiecare isi are timpul si locul sau potrivit, nu poftesc la rosii prespalate iarna si nici la fructe care mai de care mai exotice. mai pacatuieasc, e-adevarat, cu cate o banana sau un avocado, care, pe langa ca e foarte sanatos, e si foarte gustos!! in cluj am gasit avocado bio, dar pretul (7,5 lei/bucata) m-a descurajat.

  10. sideris spune:

    Da, cu banane si avocado “pacatuiesc” si eu, dar in Timisoara cumpar avocado (non-bio) cu sub 3 lei.

  11. kzarinne spune:

    tot non-bio cumpar si eu, chiar ieri am gasit in kaufland cu 1,60 la oferta! :)) abia astept sa se coaca sa incerc budinca!! :)

Parerea ta este binevenita: