Uleiul mineral este rezultat in procesul de distilare a petrolului pentru obtinerea benzinei si a altor produse pe baza de petrol. Dupa cum se stie, uleiul mineral este folosit pe scara larga in cosmetice, sub pretextul ca hidrateaza pielea. Din nefericire, aceasta nu este tot ce face, intrucat are efectul secundar de a bloca porii si, deci, de a favoriza aparitia acneei, prin neputinta pielii de a elimina toxinele. El este cel mai frecvent folosit in produsele pentru bebelusi (uleiuri, creme), fiind nelipsit chiar in unele creme din farmaciile naturiste.
Ca sa evitati uleiul mineral din produsele pe care le cumparati, trebuie citite etichetele. Insa acest ingredient are multiple denumiri sub care poate fi regasit pe etichete. Am gasit o lista cu posibilele sale denumiri, pe care o redau mai jos:
Ţi-a plăcut acest articol? Abonează-te la Newsletter pentru a primi direct pe eMail cele mai noi articole!
Saturday, 16 January, 2010 la 8:20 pm
habar nu aveam ca uleiul mineral, pe care de o buna bucata de vreme il evit cu desavarsire, impreuna cu multe alte rautati din cosmetice, deoarece am trecut exclusiv pe produse bio, se ascunde sub atatea denumiri…
Sunday, 17 January, 2010 la 11:30 am
Cum am putea sa le convingem pe mamicile devotate uleiului Jhonson’s de acest adevar? Eu am fost o fericita, ma ungea bunica cu unt facut de ea, insa azi copii incep de mici cu chimicale.
Sunday, 17 January, 2010 la 11:23 pm
Foarte bune informatiile,de uleiul mineral nu stiam.Cred ca singura solutie e sa trecem pe cosmetice bio, altfel o sa ajungem sa mergem la cumparaturi cu o lista imensa de denumiri ale substantelor care ne fac rau si care sunt deghizate sub diverse denumiri( numai lista de mai sus are 13 denumiri, mai adaugam si denumirile E-urilor din mancare si e gata o carte intreaga
)
Sunday, 17 January, 2010 la 11:27 pm
Uneori am mai vazut si prin farmacii naturiste unele produse fara ingrediente controversate, insa este adevarat ca rar…
Wednesday, 20 January, 2010 la 10:12 am
am vazut in lista si denumirea de petroleum . Eu folosesc acum un tratament de par de la gerovital plant, Lotiune regeneranta cu petroleum , despre care am auzit numai de bine si care mi-a fost recomandata de multe persoane pt ca stimuleaza cresterea parului si altele asemenea… acum nu stiu ce sa mai zic , pana la urma e ok lotiunea asta cu petroleum sau nu ? daca stie cineva…
Wednesday, 20 January, 2010 la 10:17 am
Majoritatea populatiei inca mai considera petrolul un ingredient-minune si de dorit, intrucat asa am fost invatati de mici. Producatorii/consumatorii de cosmetice naturale il considera insa deranjant deoarece blocheaza porii.
Gradul de risc al acestui ingredient in Cosmetic Database este 6-8: http://www.cosmeticsdatabase.com/ingredient/755299/PETROLEUM/
Friday, 22 January, 2010 la 12:45 am
@sideris,
pot prelua pe forum postarea ta cu link de intoarcere la sursa?
E foarte important…
Ar fi utila si o lista cu cele mai folosite unguente/lotiuni care contin uleiuri minerale
Friday, 22 January, 2010 la 8:43 am
Lore, sigur ca da. Din pacate, o lista a marcilor care folosesc ulei mineral este imposibil de alcatuit, fiind foarte multe. Pe cosmeticdatabase gasesc o lista cu produse din SUA, intre care mai apar si cateva cunoscute la noi (Revlon, Estee Lauder, Garnier, L’Oreal, Avon, Johnson’s Baby etc.). Linkul e de la final, unde sunt listate produsele considerate cu cel mai mare scor de risc:
http://www.cosmeticsdatabase.com/browse.php?containing=703977&&showmore=products&start=4190
Sunday, 31 January, 2010 la 3:03 pm
nu stiam despre uleiul mineral. si cand ma gandesc cate produse am folosit de la avon si garnier… de la garnier si acum mai folosesc sampon…hm…m-ai pus pe ganduri
Monday, 1 February, 2010 la 7:57 pm
Unguent de galbenele la ambalaj mare: ringerblume …ce se gaseste in farmacii si magazine gen discount …cu cca 10 lei…contine Petroleum.
Multe mamici folosesc acest produs..including me…pana azi!
Deci fara RingerBlume
Sunday, 7 February, 2010 la 5:23 pm
Ai un blog super, ma bcucur ca l-am descoperit. Am si eu un blog de fashion , insa sunt mai pe la inceput dar promit ca in posturile viitoare o sa acord si eu mai multa importanta produselor naturale si o sa promovez un stil de viata cat mai sanatos. Ti-am preluat si eu ideea cu sigla ecomagazin si adopta un catel pe blog pentru ca vreau sa fie vazute de cat mai multa lume.
Cat despre cosmeticele bune as vrea sa mentionez ca in ultima vreme am inceput sa folosesc produse elmiplant si sunt multumita de ele. Am citit eticheta si uleiurile minerale se regasesc doar in produsele pentru maini si corp pe care nu o sa le mai cumpar:). Cele de fata (demachiant ochi, demachiant fata, crema de fata)nu au asa ceva si contin si guma xanatan, pe care am vazut ca ne-o recomanzi ca ingredient in cosmetice. Tu ce parere ai despre produsele elmiplant?
PS: mi se par si destul de ieftine produsele lor si usor de gasit in majoritatea supermarketurilor.
Sunday, 7 February, 2010 la 5:54 pm
Ma bucur ca iti place blogul si ca ai preluat bannerul cu cainii.
.
Legat de Elmiplant, cred ca produsele autohtone trebuie incurajate. Insa nu pot oferi o opinie personala despre aceasta marca, am folosit produsele lor doar in trecut, cand inca nu citeam listele de ingrediente
Tuesday, 9 February, 2010 la 12:45 am
[...] sub care se gaseste uleiul mineral in produsele cosmetice gasiti aici, iar un alt articol despre derivate din petrol la [...]
Tuesday, 2 March, 2010 la 9:47 pm
http://www.homeopatie.ro/petroleum-111.htm
te rog mult lamureste-ma; petroleum si petrolatum e acelasi lucru?
Caci exista hoeopati care il recomanda
Multumesc
Tuesday, 2 March, 2010 la 10:02 pm
Prietena mea si-a amintit ca in farmacie iau pregatit un sapun cu Petroleum Ch5. Sunt complet in ceata acum
Tuesday, 2 March, 2010 la 11:04 pm
Nu sunt acelasi lucru:
http://en.wikipedia.org/wiki/Petroleum
http://en.wikipedia.org/wiki/Petroleum_jelly
(petroleum jelly=petrolatum)
“Ulei mineral” este un termen generic, din cate deduc eu, cuprinzand mai multi derivati si sub-derivati…
Intr-adevar e si un remediu homeopat Petroleum, dar nu cunosc detalii despre rolul lui in homeopatie.
Wednesday, 3 March, 2010 la 4:02 pm
Deci
Petroleum = petrolul;
Ulei mineral = sub-produs derivat din distilarea petrolului in procesul de productie a benzinei etc.;
Petrolatum/petroleum jelly = un fel de parafina, e un compus al uleiului mineral.
Wednesday, 3 March, 2010 la 4:43 pm
Iti multumesc din suflet. gasesc blogul tau extrem de util. Mi-ar face placere sa adaug banerul tau pe blogul personal ..banner clickabil bineinteles. E ok? Imi dai voie?
Wednesday, 3 March, 2010 la 6:52 pm
Te-am adaugat si eu in blogroll – crezusem ca esti deja, pentru ca eram abonata la RSS la blogul tau, dar se pare ca de adaugat la blogroll am omis.
Daca vrei, iti pot trimite un banner de blog, dar e ok si un simplu link. Multumesc.