Descrierea produsului
Ingrediente: butyrospermum parkii butter*
*100 % din totalul ingredientelor provin din agricultura organica.
Produs cosmetic natural si organic certificat de Ecocert Greenlife in concordanta cu standardul ECOCERT disponibil la http://cosmetics.ecocert.com.
Untul de Shea se obtine din nucile arborelui Shea-Karité, arbore care incepe sa rodeasca dupa aproximativ 15 ani si poate da roade de calitate maxima incepand de la varsta de 30 de ani. Arborele de shea este un foarte important obiect al dezvoltării durabile a economiei rurale africane; incepand cu anii `70 s-au depus eforturi considerabile in Ghana pentru a porni activitatea de productie si valorificare.
Untul de Shea este un ingredient de nelipsit din tratamentele cosmetice naturale din intreaga lume, atat in zonele de bastina, cat si in cele mai luxoase saloane occidentale. A fost utilizat in multe parti ale Africii, in special in Ghana si Mali din generatii in generatii pentru proprietatile sale de hidratare si vindecare, pentru a proteja si conditiona pielea si parul deteriorat de soare, vant si alti factori externi.
Compozitia acestui unt de shea nerafinat in acizi grasi si fractiuni semnificative de nesaponificabile (pana la 16%) confirma calitatile de necontestat ale acestuia: vindecarea leziunilor, stimularea epitelizarii, hranirea tesutului cutanat, protectie impotriva razelor solare, calmant pentru iritatii.
Sinonime: villetaria paradoxa, unt de karité, shea butter.
Zona geografica de provenienta: Benin.
Cum se obtine acest unt de shea:
- prin metoda artizanala in cadrul unei cooperative de femei dedicate obtinerii unui produs de calitate superioara, in starea cea mai apropiata de ceea ce ofera natura;
- persoanele care produc acest unt sunt autonome in organizarea muncii si timpul productiei;
- se pregatesc fructele de shea (sortare si spalare), se macina la moara, urmeaza baterea manuala a compozitiei, supunerea la usoara caldura pentru separarea untului, ambalare;
- nu este dezodorizat, nu este decolorat;
- trasabilitatea, procedeele, analizele si ambalarea sunt asistate si de organizatia Ecocert comerr echitabil Fairtade.
CALITATE: produs cosmetic natural si organic certificat de Ecocert Greenlife in concordanta cu standardul disponibil la http://cosmetics.ecocert.com
Proprietati organoleptice:
- la temperatura camerei are consistenta solida; devine uleioasa la peste 35°C;
- textura este solida, dar onctuoasa;
- culoare galben-crem;
- miros caracteristic, se evapora in cateva minute dupa aplicare;
- densitate la 20°C: 0,9 (100 gr = 110 ml).
Proprietatile untului de shea:
antiinflamator, calmeaza iritatiile;
hraneste si hidrateaza pielea in profunzime;
regenerant cutanat, epitelizant;
faciliteaza cicatrizarea;
protejeaza pielea de efectele UV;
stimuleaza sinteza de colagen;
previne ridurile si alte semne de imbatranire;
reda stralucirea si frumusetea parului;
hraneste fibra capilara;
protejeaza firele de par.
Recomandari:
toate tipurile de piele, in special cea uscata;
riduri si semne de imbatranire;
buze si zone delicate ale fetei;
pielea iritata de la scutece, epilare, barbierit;
pielea afectata si dura sau crapata;
eruptii cutanate, eczeme, dermatite;
maini si piele expusa la agresiuni chimice;
arsurile solare, leziuni superficiale;
dureri musculare, oboseala si tensiune musculara;
scalp uscat;
par uscat, casat, vopsit;
gresarea sapunurilor.
- in amestec cu uleiuri vegetale, uleiuri esentiale sau diverse extracte, in functie de necesitatile pielii;
- in compozitiile cosmetice cu rol de protectie solara, pentru aplicare inainte si dupa expunerea la soare si pentru a reduce descuamarea pielii;
- ca ingredient in unguentele de masaj pentru muschii extenuati, pentru drenaj limfatic, impreuna cu active alese in functie de scopul tratamentului;
- ca ingredient de masare a scalpului uscat sau devitalizat, dar si pentru a stimula cresterea parului, combinat cu diverse active cosmetice alese in functie de specificul problemelor;
- ca ingredient in masti pentru parul uscat, degradat, despicat si pentru disciplinarea parului cret sau rebel;
- ca atare sau combinat cu alte uleiuri vegetale in timpul sarcinii pentru a mentine supletea pielii si pentru a preveni vergeturile. Poate fi utilizat cu succes si dupa nastere pentru a reduce vergeturile deja existente;
- pentru formularea balsamurilor de buze;
- pentru formularea cremelor de noapte hranitoare, vitaminizante, inclusiv cu aplicare pe zona ochilor;
- in compozitii de exfoliere mecanica - gomaj;
- ca ingredient in unguente sau creme pentru maini sau aplicat ca atare pe mainile celor care lucreaza in ateliere, garaje.
Pentru topire apelati la bain-marie (baia de aburi), incalziti la 40-50°C, evitati supraincalzirea, nu recomandam incalzirea in cuptorul cu microunde. La temperatura de peste 36°C devine mai cremos si se poate amesteca cu diverse alte ingrediente cosmetice, pentru cei care doresc sa evite incalzirea untului. Atentie, daca se incalzeste in exces, se va cristaliza dupa racire.
Sinergii speciale
- combinat cu ulei esential de lavanda si musetel roman pentru pielea iritata;
- combinat cu ulei de galbenele si aloe vera pentru pielea sensibila;
- combinat cu ulei de ricin si ulei esential de ylang-ylang pentru ingrijirea parului;
- cu ulei de rosa mosqueta si ulei esential de morcovi pentru ten matur, uscat;
- cu ulei de borago si ulei de avocado pentru crema de noapte;
- cu ulei de argan si ulei esential de geraniu pentru o crema antirid;
- cu ulei de susan si ulei esential de portocala pentru ingrijirea buzelor;
- cu ulei de macadamia, rosa mosqueta si ulei esential de smirna pentru vergeturi.
Pastrare: fiind un unt rezistent la oxidare, se pastreaza in mediul ambiant, de preferinta sub 25°C, ferit de umezeala si lumina, in recipientul original. Se poate pastra la frigier.
Date de siguranta:
non-toxic, non-iritant, non-sensibilizant;
a nu se folosi de persoanele care sunt alergice la nuci, oleginoase si latex;
uz extern!



