Descrierea produsului
Ingrediente: glycine soja oil, calendula officinalis flower extract.
Florile de galbenele, respectiv extractele, sunt foarte des intalnite in medicina alternativa, dar si in cea alopata, datorita efectelor, acestea fiind cunoscute inca din antichitate. Calendula officinalis este o planta cu tulpina inalta, ramificata si paroasa, cu flori centrale de culoare galben-portocalie. O putem intalni in intreaga tara pe terenuri necultivate, pe marginea drumurilor, pe langa garduri. Este nepretentioasa, se inmulteste spontan prin seminte. Infloreste din mai pana in septembrie, iar florile se recolteaza fara codite cand sunt complet dezvoltate.
Proprietatile calmante si antiinflamatoare sunt atribuite prezentei manganului si carotenoizilor din compozitia florilor de galbenele. Uleiul de galbenele este recomandat ingrijirii tenului sensibil, hipersensibil, cu roseata sau cuperozic pentru proprietatile calmante, de catifelare si tonifiere. Se remarca si prin proprietati antiedematoase. Datorita principiilor active pe care le contine, uleiul de galbenele are si actiune antiinflamatoare, cicatrizanta, epitelizanta in afectiunile pielii.
Metoda de obtinere: prin macerarea florilor de galbenele in ulei de soia, fara procedee chimice, la rece.
Tara de provenienta: Germania.
Aspectul: lichid clar culoare portocalie, vascozitate medie, miros slab caracteristic.
Componenti principali: saponine, flavone, acizi graşi, mangan, carotenoizi, vitamine, substante proteice, substante amare, rasini.
Proprietatile uleiului de galbenele:
antiinflamator;
antibacterian, antifungic;
calmant;
cicatrizant;
epitelizant;
elasticizant;
antiedematos;
reduce fragilitatiile vasculare;
imbunatateste circulatia sanguina periferica.
Recomandari:
iritatii si un spectru larg de probleme de piele;
pielea uscata si sensibila;
arsuri solare sau provenite de la radiatii;
degeraturi si rani usoare;
varice;
leziuni ulceroase, usoare boli tegumentare, micoze;
inflamatii;
tratarea vanatailor;
tratamente anticuperozice.
Utilizarea uleiului de galbenele in cosmetica:
- aplicat pe piele ca atare, nediluat;
- ca ingredient inclus in compozitii cosmetice la faza uleioasa in concentratie de 5-70%;
- inclus ca materie prima la prepararea produselor cosmetice si terapeutice de spectru larg: unguente, creme, geluri, lotiuni;
- inclus ca ingredient in cosmetice dedicate ingrijirii pielii sensibile, inclusiv in produsele pentru copii, in concentratie de 20-70%;
- incorporat in uleiuri de masaj calmant, hranitor;
- incorporat in compozitii pentru ingrijirea zilnica a corpului.
Pastrare: fiind un ulei rezistent la oxidare, se pastreaza in mediul ambiant, de preferinta sub 25°C, ferit de umezeala si lumina, in recipientul original. Se poate pastra la frigier.
Date de siguranta:
nontoxic, non iritant, non sensibilizant;
uz extern!



