Descrierea produsului
Ingrediente: vitis vinifera seed oil.
Extractia uleiului din seminte de struguri este de data relativ recenta, in pofida faptului ca vita de vie este cultivata de mii de ani. Initial a fost produs in Franta si Italia si a fost utilizat pentru prepararea salatelor, iar incepand cu secolul XX a fost remarcat si pentru beneficiile aduse pielii.
Uleiul din seminte de struguri are un continut ridicat de acid linoleic, tocoferol si polifenoli. Recomandat pentru ingrijirea pielii mature ori deteriorate, previne imbatranirea prematura a pileii, este regenerant si restructurant cutanat. Este un ulei non-gras, patrunde usor in piele, se poate utiliza cu succes in curatarea pielii sau in compozitii pentru masaj. Are consistenta fina, usoara, se absoarbe rapid in piele si nu lasa urme grase, putand fi un ideal purtator de elemente active ale diverselor ingrediente cosmetice.
Metoda de obtinere: extragere din seminte, urmata de rafinare.
Zona geografica de provenienta: Chile.
Prezentare: lichid clar, culoare galben-verzuie, vascozitate redusa, miros neutru.
Componenti principali: acizi grasi: linoleic, linolenic, oleic, palmitic, stearic, vitamina E, minerale, compusi fenolici.
Zona geografica de provenienta: Chile.
Prezentare: lichid clar, culoare galben-verzuie, vascozitate redusa, miros neutru.
Componenti principali: acizi grasi: linoleic, linolenic, oleic, palmitic, stearic, vitamina E, minerale, compusi fenolici.
Proprietatile uleiului de seminte de struguri:
antioxidant;
emolient;
nutritiv;
hidratant;
penetrant, nu lasa urme grase;
dezincrustant;
catifelant.
Recomandari:
ten mixt si gras;
tenul predispus la acnee;
tenul uscat, deteriorat;
restabilirea elasticitatii pielii;
ameliorarea ridurilor;
intareste si hraneste fibra capilara;
imbunatatirea tonusului si texturii pielii.
Utilizarea uleiului de seminte de struguri:
- aplicat pe piele ca atare, nediluat;
- ca ingredient in compozitii pentru ingrijirea pielii mature sau deteriorate;
- ingrijirea tenului gras ori mixt;
- ca baza pentru formularea uleiurilor de masaj facial sau corporal;
- ingrijirea mainilor si unghiilor;
- ca ingredient in produse de gomaj;
- ca ingredient in creme, lotiuni si compozitii antiage;
- ca ingredient in masti capilare sau balsam de par.
Pastrare: fiind un ulei moderat oxidativ, se pastreaza de preferinta sub 19°C, ferit de umezeala si lumina, in recipientul original. Se poate pastra la frigier.
Date de siguranta:
non-toxic, non-iritant, non-sensibilizant;
uz extern!



