Descrierea produsului
Ingrediente: olea europaea oil*
*100% din totalul ingredientelor provin din agricultura organica.
Produs cosmetic natural si organic certificat de Ecocert Greenlife in concordanta cu standardul ECOCERT disponibil la http://cosmetics.ecocert.com.
Maslinul este un arbore originar din Siria, foarte raspandit in Spania, Grecia continentala si in arhipelagul elen. Este considerat "arborele vesnic roditor", avand o longevitate extraordina, cu o mare putere de regenerare si da mereu radacini si lastari noi. Poate ajunge pana la maximum 10-15 metri inaltime. Tulpina este neteda si lucioasa, dar la maturitate devine noduroasa si contorsionata. Frunzele sunt inguste, cu varfurile ascutite si destul de dure la atingere, de culoare verde-cenusiu. Florile apar spre sfarsitul toamnei, sunt albe si mici si nu apar pe ramurile mai tinere de un an. Fructele sunt niste drupe colorate de un verde specific si au nevoie de mai bine de 7-8 luni pentru a se forma si coace. Exista in jur de 20 de specii de maslini, olea europaea - maslinul european - este cea mai cunoscuta specie, fiind apreciata inca din antichitate.
Uleiul de masline este obtinut prin presare la rece din pulpa, si nu din samburi. Uleiul de masline este unul dintre cele mai bogate uleiuri in acid oleic. Nutritiv, hidratant si emolient, uleiul de masline se regaseste in compozitia sapunurilor de Alep si de Marsilia. Excelent cicatrizant, are o concentratie semnificativa de ingrediente nesaponificabile (1 - 2 %) care ii ofera calitati antioxidante, calmante si protectoare impotriva efectelor nocive ale mediului extern.
Metoda de obtinere: presare la rece din pulpa maslinei.
Tara de provenienta: Spania.
CALITATE: produs cosmetic natural si organic certificat de Ecocert Greenlife in concordanta cu standardul disponibil la http://cosmetics.ecocert.com
Prezentare: lichid uleios fluid, culoare galben auriu verzui, miros caracteristic.
Componenti principali: acizi grasi esentiali poli-nesaturati, acid linoleic (omega-6) acizi grasi mono-nesaturati acid oleic (omega-9), acizi grasi saturati acid palmitic, acid stearic, antioxidanti, compusi fenolici, fitosteroli, squalane, vitamine E, clorofila.
Proprietatile uleiului de masline:
antioxidant, protejeaza impotriva actiunii nefaste a radicalilor liberi si previne efectele imbatranirii;
emolient si nutritiv, hraneste pielea in profunzime si echilibreaza sistemul natural de hidratare al pielii;
calmant, inlatura roseata si iritatiile;
foarte bland, este perfect tolerat si de pielea cea mai sensibila;
protejeaza culoarea parului si confera stralucire;
hraneste si vitalizeaza parul;
hidrateaza scalpul;
intareste parul si unghiile.
Recomandari:
piele iritata, piele cu fisuri, crapaturi, diverse deranjamente;
buze si maini;
piele uscata;
piele sensibila, piele reactiva (eczeme, psoriasis);
pielea bebelusilor;
piele matura si uscata;
par tern, mat;
unghii casante si moi;
scalp iritat.
Utilizarea uleiului de masline:
- tratamente reparatoare - creme pentru maini, ten sau corp;
- uleiuri de baie, de masaj - pur sau in amestec cu uleiuri esentiale;
- realizarea de sapunuri;
- alifii pentru fesele bebelusilor;
- balsamuri de buze protectoare si reparatoare;
- geluri de dus ultra-hranitoare;
- masti pentru scalp iritat;
- tratamente capilare pentru stralucire;
- uleiuri pentru unghii si cuticule;
- ca atare sau in amestec cu diverse ingrediente cosmetice in creme de zi sau de noapte;
- ca ingredient la faza grasa in prepararea cremelor hranitoare pentru corp si ten;
- ca atare se aplica pe par insistand pe varfuri. Se maseaza si scalpul apoi se inveleste intr-un prosop cald, lasand daca este posibil toata noaptea sa actioneze, dupa care se samponeaza;
- ca atare sau in amestec cu uleiuri esentiale in apa de baie.
Sinergii speciale
- cu ulei esential de lavanda si cistus pentru cicatrizare;
- cu unt de shea si ulei esential de chiparos pentru hranirea scalpului;
- cu ulei esential de lamaie verde pentru unghii si cuticule;
- cu ulei esential de geraniu pentru ulei demachiant;
- cu gel de aloe vera pentru repararea pielii dupa arsuri sau alte rani;
- cu ulei de rosa mosqueta si ulei esential de rozmarin pentru tonifierea pielii;
- cu ulei de jojoba si ulei esential de tea tree pentru masajul scalpului.
Pastrare: fiind un ulei rezistent la oxidare, se pastreaza in mediul ambiant, de preferinta sub 25°C, ferit de umezeala si lumina, in recipientul original. Se poate pastra la frigier.
Date de siguranta:
non toxic, non iritant, non sensibilizant;
uz extern!



