Descrierea produsului
Ingrediente: glycerin.
Glicerina este unul dintre emolientii clasici folositi la prepararea produselor cosmetice, derivat din hidroliza grasimilor si fermentarea zaharurilor.
Se poate include in toate tipurile de produse de ingrijire a pielii, produse de ingrijire a parului, sapunuri, pasta de dinti, emulsii, odorizante, hidratante si diverse creme.
Este prezenta si in tesutul celular subcutanat, astfel nu este straina organismului uman si nu va genera iritatii sau alergii. Glicerina are capacitatea de a absorbi apa din straturile profunde ale pielii pe care o aduce in straturile superficiale. Pentru evitarea deshidratarii si prevenirea evaporarii in exces a apei, glicerina trebuie insotita de uleiuri vegetale emoilente pentru ca straturile profunde ale pielii sa nu fie secate si se va evita supradozajul.
Glicerina este un bun solvent vegetal pentru diferite substante, fiind utilizat in gemoterapie, fitoterapie si homeopatie pentru extragerea unor principii active de origine vegetala.
Sinonime: glicerol.
Prezentare: lichid limpede, incolor, vascozitate ridicata.
Solubilitate: este miscibil in apa, alcool si uleiuri.
Caracteristici tehnice:
indice refractiv: 1,4717
esteri: 8,95ml HCI 0,1N
continut de apa: 0,02%
densitate la 20°C: 1,261 g/cm3.
Proprietatile glicerinei vegetale:
hidratant intens;
higroscopic;
bun solvent al elementelor vegetale;
umectant;
catifelant;
elasticizant al pielii;
ajuta la dispersarea agentilor gelificatori.
Recomandari:
pentru orice tip de piele, in special cea uscata;
geluri de dus;
sampoane si balsamuri capilare;
lotiuni demachiante;
creme si lotiuni hidratante;
balsamuri de buze;
macerat din plate preparat in casa.
Utilizarea glicerinei vegetale in cosmetica:
- adaugata in compozitii cosmetice in concentratie uzuala de 1 - 8% in creme, lotiuni, emulsii tip lapte, balsamuri de buze;
- incorporata in geluri de dus si baie 1-10%;
- in macerate hidroglicerinice pana la 70%;
- supradozajul (peste 10%), in produse cosmetice care se lasa aplicate pe piele determina un efect contrar, si anume secarea pielii.
MOD de OPERARE
- in creme si lotiuni se adauga la faza apoasa;
- in balsam de buze sau alte unguente se adauga in decursul procesului de solidificare;
- in produse lavante se adauga odata cu tensidele.
Pastrare: la loc racoros, ferit de lumina excesiva, in recipient inchis ermetic.
Date de siguranta:
non-toxic, non-iritant, non-sensibilizant;
nu lasati la indemana copiilor;
uz extern!



