Ingrediente: cetyl alcohol.
Alcoolul cetilic este un important agent liant de hidratare. In piele formeaza o bariera de protectie prin care apa este impiedicata sa se piarda, astfel se previne deshidratarea. In plus fata de aceste beneficii, alcoolul cetilic este adesea incorporat in compozitii cosmetice pentru a modifica consistenta produselor lichide care astfel devin mai vascoase, sau pentru a creste capacitatea de spumare a solutiilor de igienizare. Este un compus foarte popular inclus in produsele cosmetice care se poate folosi ca ingredient in ingrijire si igiena personala in conditii de siguranta. S-a extras initial din grasimea de balena, dar este prezent ca ester al acizilor grasi in uleiurile de cocos si palmier. Versiunea oferita de Mayam este derivat vegetal.
Sinonime: palmityl alcohol, alcool palmitic, cetearyl alcool.
Prezentare: fulgi albi, miros slab neutru.
Proprietatile alcoolului cetylic:
coagulant non-gras;
co-emulsifiant;
potentiator de vascozitate;
agent de consistenta;
emolient;
hidratant.
Utilizarea alcoolului cetylic:
- ca ingredient co-emulsifiant in prepararea compozitiilor cosmetice: lotiuni, creme, conditionatori de par, geluri de baie si dus, produse de machiaj, in concentratie de 0.5-6%, in functie de reteta;
- se topeste inainte de utilizare la minim 55 °C, incorporat in faza grasa.
Este solubil in apa si alcool.
Pastrare: in loc racoros, ferit de umezeala si lumina.
Date de siguranta:
non toxic, posibil iritant, non sensibilizant;
nu lasati la indemana copiilor;
uz extern!