Descrierea produsului
Ingrediente: hippophae rhamnoides seed oil***
*** Produs conform cu standardele organice, certificat la furnizor.
Legenda spune ca grecii antici i.Hr. au fost surprinsi sa afle ca unii cai bolnavi lasati liberi sa moara de moarte naturala, au devenit puternici si energici din nou. Sursa acestei minuni a fost identificata ca fiind niste tufe. Era vorba despre arbustii de catina, a caror denumire botanica provine de la grecescul ”cal stralucit”. Cercetarile moderne au descoperit o serie de valori nutritionale si medicinale ale fructelor de catina si implicit a uleiului extras din pulpa sau semintele boabelor.
Uleiul de catina, in special cel extras din seminte, contine o abundenta de substante bioactive. Cam 90% din compozitie este reprezentata de acizii grasi nesaturati. Exceptional de bogat in vitamina E, A, D, C, D si K, caroten, flavonoide, fitosteroli, serotonina, aminoacizi si oligoelemente, inclusiv fier, zinc, calciu, mangan, seleniu, iod, etc., care sunt atat de importanti pentru sanatate.
Metoda de obtinere: prin presare la rece din semintele boabelor.
Tara de origine: Germania.
CALITATE: produs cosmetic natural conform cu standardele organice, certificat la furnizor.
Aspect: lichid galben-portocaliu, vascozitate medie, miros uleios caracteristic.
Componenti principali: o serie de elemente bioactive interesante si rare, doze ridicate de acizi grasi nesaturati, vitamina E, C, A, K, B1, B2, acid folic, carotinoide, aminoacizi esentiali, flavonoide, omega 3 si omega 6, fitosteroli.
Proprietatile uleiului de catina:
nutritiv, revitalizant, restaurator;
regenerator, cicatrizant;
hidratant;
protector solar, ajuta la refacerea efectelor daunatoare ale radiatiilor solare;
antirid;
antiinflamator;
stimuleaza regenerarea si oxigenarea celulelor;
ajuta la prevenirea formarii petelor de varsta;
contribuie la vindecarea pielii crapate, descuamate;
transporta si alte ingrediente active in piele;
ajuta la prevenirea deteriorarii pielii din cauza radiatiilor solare UV;
ajuta pielea pentru a retine umezeala;
ajuta la reducerea aparitiei ridurilor;
confera alinare pielii deshidratate si ultra-sensibile;
util in combaterea conditiilor de eczeme, psoriazis, stari post-operatorii.
Recomandari:
dermatita atopica;
arsuri, taieturi, cicatrici si rani care se vindeca greu;
degeraturi;
pielea iritata sau uscata;
ulcere cutanate;
pigmentare postpartum;
regenerarea tesuturilor;
acnee;
artrita;
piele oparita;
candidoza cutanata;
matreata;
seboree;
eczeme;
unghii afectate de fungi;
psoriazis;
prurit;
vatamari de la radiatii si arsuri solare;
rozacee.
Utilizarea uleiului de catina:
- inclus in compozitii cosmetice in concentratie de 2-5% la faza uleioasa;
- ca ingredient in compozitii antiage restructurante si revitalizante pentru ten;
- ca ingredient in uleiuri si unguente pentru tratamentul pielii afectate de diverse probleme;
- ca ingredient in compozitiile de protectie solara intr-un procent maxim de 10%.
Pastrare: fiind un ulei rezistent la oxidare, se pastreaza in mediul ambiant, de preferinta sub 25°C, ferit de umezeala si lumina, in recipientul original. Se poate pastra la frigier.
Date de siguranta:
non-iritant, non-toxic, non alergizant;
este un ulei concentrat, nu depasiti dozarea recomandata;
nu lasati la indemana copiilor;
uz extern!



