Descrierea produsului
Ghimbirul este nativ in Africa si Indiile de Vest. A fost adus in Europa in jurul secolului XV ca si condiment. Ghimbirul creste la aproximativ 3-4 metri inaltime, are un rizom gros tuberculat. In fiecare an dezvolta direct de la radacina o tulpina cu frunze inguste in forma de lance, precum si flori albe sau galbene. A fost folosit ca medicament inca din antichitate si este menţionat in literatura sanscrita, chineza, greaca si araba. Numele ghimbirului este derivat din districtul Gingi al Indiei, unde a fost folosit la prepararea ceaiului pentru dureri de stomac. Pulberea obtinuta din radacina uscata de ghimbir este folosita pentru probleme digestive.
Ingrediente: ulei esential de ghimbir (zingiber officinale).
Componente naturale regasite in uleiul esential: linalool, nerol, neral, geraniol. Metoda de obtinere: prin distilarea in aburi a rizomilor. Tara de provenienta: India. Aspectul: lichid clar, usor galbui, vascozitate redusa. Nota parfumului: de mijloc. Aroma: calda, lemnoasa, intepatoare, condimentata. Ca parfum se potriveste cu: bergamota, frankincense, neroli, vetiver, patchouli, lime, grapefruit. Componenti principali: a-pinene, camphene, b-pinene, 1,8-cineole, linalool, borneol, y-terpineol, nerol, neral, geraniol, geranial, geranyl acetate, b-bisabolene, zingiberene
Proprietatile uleiului esential de ghimbir:
antispastic, analgezic;
anti-emetic;
expectorant, febrifug;
rubefacient;
stimulent;
sudorific, tonic.
Recomandari:
in ameliorarea durerilor cauzate de fracturi, reumatism, artrita, vanatai, furuncule;
greata, mahmureala, rau de mare sau de calatorie;
raceala si gripa, guturai, tuse, sinuzita;
comprese calde pentru dureri in gat, diaree, colici, crampe, frisoane;
comprese reci pentru cefalee si febra;
componenta aromatizanta pentru parfumurile barbatesti.
Utilizarea uleiului esential de ghimbir:
- inclus intr-un ulei vegetal de baza pentru masajul persoanelor afectate de letargie, greata, raceala si gripa, probleme digestive, in concentrație de 1-2%;
- ca ingredient in prepararea cremelor sau lotiunilor pentru artrita, dureri musculare, reumatism, pentru probleme circulatorii si a dispersa vanatai, in concentratie de 1-2%;
- ca ingredient in cosmeticele si parfumurile barbatesti, in concentratie de 1-2%;
- comprese calde pentru probleme digestive, colici, crampe, dureri menstruale - cateva picaturi;
- pe batista pentru inhalare in caz de greata, greturi matinale ale femeilor insarcinate, indigestie, mahmureala, rau de masina - cateva picaturi;
- ca ulei de baie pentru persoanele afectate de boli specifice sezonului rece, 15-20 picaturi in cada;
- in vaporizatoare si candele pentru persoanele afectate de guturai, letargie, greata, raceala, gripa, sentimentul de singuratate si pierderea libidoului.
Pastrare: inchis ermetic, in loc uscat, ferit de caldura si lumina.
Date de siguranta:
non-toxic, posibil iritant al pielii sensibile;
fotosensibilizant;
este recomandat cu moderatie in sarcina si alaptare;
posibil alergizant, recomandam efectuarea unui test inainte de utilizare;
nu lasati la indemana copiilor;
uz extern!
TEST: Atunci cand se utilizeaza pentru prima data un ulei esential, este necesar un test de 24 ore cu un plasture. Puneti o cantitate mica de ulei esential diluat in ulei vegetal in zona antebratului (de unde se ia de obicei sange pentru analize) si aplicati un plasture. Asteptati 24 de ore pentru a vedea daca exista vreo forma de reactie. Daca observati o reactie a pielii, nu utilizati uleiul esential respectiv si stergeti zona de piele afectata cu un ulei vegetal, de pilda galbenele.



