Descrierea produsului
Ingrediente: tocopherol.
Tocoferolul sau vitamina E este esentiala pentru sanatatea pielii. Ca aplicatie cosmetica este interesanta in special pentru ingrijirea pielii uscate sau mature. Este prezenta in segmentele lipofile ale membranei celulare. Are un efect puternic antioxidant, protector impotriva degenerarii cauzate de radicalii liberi, antiinflamator, regenerant.
Prezentare: lichid clar, vascozitate ridicata, culoare galben-maronie, miros slab caracteristic.
Se livreaza insotit de o seringa pentru facilitarea dozarii.
Proprietatile vitaminei E:
antioxidant;
antiimbatranire;
elasticizant;
calmant si antiinflamator;
stabilizant de uleiuri si grasimi in compozitii (previne rancezirea);
epitelizant;
regenerant cutanat;
previne imbatranirea celulelor;
actioneaza pozitiv asupra circulatiei sanguine periferice;
fortifica tesutul conjunctiv.
Recomandari:
toate tipurile de produse pentru ingrijirea pielii;
accelerarea vindecarii arsurilor, eczemelor si a altor probleme ale pielii;
rol benefic in tratarea acneei, psoriazisului;
produse de ingrijire solara;
produse de machiaj;
tratamente pentru par;
ridica concentratia de permeabilitate la nivelul straturilor pielii;
protejeaza de daunele generate de radicalii liberi si razele UV;
promoveaza epitelizarea si activitatea enzimelor proprii ale pielii;
mentine integritatea tesuturilor.
Utilizarea vitaminei E:
- 0.5 - 2.5% incorporat compozitii pentru piele;
- 0.1 - 0.5% pentru conservarea uleiurilor sau a compozitiilor exclusiv uleioase, ca antioxidant;
- inclus in creme si uleiuri antiage;
- inclus in compozitii dedicate ingrijirii pielii uscate, deshidratate;
- in compozitii elasticizante si hidratante;
- in unguente si balsamuri reparatoare;
- in compozitii cu aplicare dupa expunerea pielii la soare;
- in uleiuri si lotiuni de plaja ca protector celular si antioxidant.
Se poate adauga intr-o crema gata preparata. Insolubila in apa, solubila in ulei.
Unele uleiuri vegetale sunt sensibile la oxidare, pentru prelungirea valabilitatii acestora este recomandat un adaos de 0,3-0,5% vitamina E.
Pastrare: ferit de umezeala, ferit de caldura si lumina.
Date de siguranta:
nontoxic, non iritant, non sensibilizant;
uz extern!



