Descrierea produsului
Ingrediente: rosa moschata seed oil*
*100 % din totalul ingredientelor provin din agricultura organica.
Produs cosmetic natural si organic certificat de Ecocert Greenlife in concordanta cu standardul ECOCERT disponibil la http://cosmetics.ecocert.com
Arbustul salbatic Rosa Mosqueta apartine familiei rosaceelor, fiind foarte asemanator cu macesul nostru, creste insa in Anzi, Chile si Brazilia. Are tulpina spinoasa si flori colorate in roz. Dupa ofilirea si caderea florilor raman fructele (macese) de culoare rosie, in interiorul carora se gasesc numeroasele seminte.
Uleiul de rosa mosqeta este considerat un ulei ”uscat”, intrucat se absoarbe rapid in piele si nu lasa urme grase. Uleiul de rosa mosqueta este recunoscut pe scara larga datorita capacitatii de ameliorare si reparare a cicatricilor provenite din diverse surse, de la acnee pana la operatii chirurgicale. Continua aplicare a acestui ulei stimuleaza procesul natural de regenerare a pielii.
Sinonime: rosa moschata, rosehip oil, rosa affinis rubiginosa, ulei de macese.
Metoda de obtinere: prin presare la rece din semintele fructului.
Tara de provenienta: Brazilia.
CALITATE: produs cosmetic natural si organic certificat de Ecocert Greenlife in concordanta cu standardul disponibil la http://cosmetics.ecocert.com
Aspectul: lichid clar, culoare portocaliu inchis, vascozitate medie, miros fin caracetristic.
Componenti principali: acizi grasi esentiali: oleic, linoleic, linolenic, omega-7, retinol, vitamina E, vitamina K, squalane.
Proprietatile uleiului de rosa mosqueta:
regenerant;
cicatrizant exceptional;
penetrant, nu lasa urme grase;
stimulant al productiei de colagen si elastina;
impiedica devitalizarea pielii;
atenueaza petele pigmentare;
mentine elasticitatea pielii;
stimuleaza refacerea epidermei;
promoveaza regenerarea.
Recomandari:
piele matura, devitalizata;
pielea lipsita de elasticitate;
cuperoza;
ingredient de baza pentru serumuri antiage;
netezirea ridurilor;
ameliorarea semnelor de expresie;
ameliorarea cearcanelor;
intretinerea zilnica a tenului de orice tip;
prevenirea si ameliorarea vergeturilor;
ameliorarea cicatricilor inestetice mai vechi sau mai noi;
daune UV de la supraexpunerea la soare.
Utilizarea uleiului de rosa mosqueta:
- aplicat pe piele ca atare, nediluat; pentru facilitarea absorbtiei se recomanda aplicarea pe tenul proaspat igienizat, usor umed;
- ca ingredient inclus in compozitii cosmetice destinate ingrijirii tenului de orice tip;
- incorporat intr-o crema, lotiune, ulei facial sau de ulei de masaj facial, alaturi de diverse ingrediente cosmetice specifice;
- ca ingredient in masti cosmetice de intinerire sau regenerare, stimulare si elasticizare a pielii.
Sinergii speciale:
- combinat cu ulei esential de cistus si lavanda pentru cicatrici si regenerare;
- combinat cu ulei esential din lemn de trandafir si geraniu pentru regenerare si antiage;
- combinat cu ulei esential de neroli pentru pielea uscata, deshidratata;
- alaturi de ulei din germeni de grau si ulei esential de mandarine pentru vergeturi;
- impreuna cu ulei de borago si squalane ca ulei antiage.
Pastrare: fiind un ulei sensibil la oxidare se pastreaza de preferinta sub 19°C, dupa deschidere la frigider, ferit de umezeala si lumina, in recipientul original si se recomanda utilizarea in termen de 6 luni de la deschidere. Un adaos de 0,5% antioxidant vitamina E contribuie la pastrarea prospetimii. Acest ulei nu se va incalzi in cadrul prepararii emulsiilor, va fi suplimentat cu vitamina E in cazul in care se introduce in procesul de emulsificare dupa incalzirea fazei uleioase, conform retetei.
Date de siguranta:
non toxic, non iritant, non sensibilizant;
uz extern!



