Descrierea produsului
Ingrediente: prunus armeniaca kernel oil*
*100 % din totalul ingredientelor provin din agricultura organica.
Produs cosmetic natural si organic certificat de Ecocert Greenlife in concordanta cu standardul ECOCERT disponibil la http://cosmetics.ecocert.com
Caisul este un pom fructifer foarte raspandit si cunoscut in intreaga lume. Apartine familiei rosaceelor, genul Prunus, este un arbore mic, de inaltimea de 8-12 metri. Florile rozalii ne incanta primavara cu mirosul lor imbietor. A fost cunoscut in Armenia (de unde si denumirea botanica) de sute de ani si a fost cultivat atat de mult timp acolo incat de multe ori este considerat a fi nativ acolo, alte surse mentioneaza originea in China.
Uleiul de samburi de caise are consistenta usoara, similar cu uleiul de migdale ca proprietati, si este un ingredient universal ideal a fi inclus in cele mai multe tipuri de produse cosmetice. Uleiul de caise nu lasa urme grase, este absorbit complet de piele, nu lasa tenul lucios.
Metoda de obtinere: prin presarea la rece a samburilor din fructele coapte.
Tara de provenienta: Spania.
CALITATE: produs cosmetic natural si organic certificat de Ecocert Greenlife in concordanta cu standardul disponibil la http://cosmetics.ecocert.com
Aspectul: lichid clar galbui, vascozitate redusa, miros usor caracteristic.
Componenti principali: acizi grasi , vitamine, fitosteroli.
Proprietatile uleiului de samburi de caise:
iluminator si satinant;
emolient;
hranitor;
delicat;
penetrant fara a lasa urme uleioase pe piele;
protector impotriva deshidratarii;
consolideaza filmul hidrolipidic.
Recomandari:
toate tipurile de ten, in special cel tern, obosit;
ingrijirea pielii sensibile;
masaj facial;
piele lipsita de stralucire si vitalitate;
demachiere;
ca baza pentru ulei de masaj;
ingrijirea gatului si decolteului;
ingrijirea zonei ochilor.
Utilizarea uleiului de samburi de caise:
- aplicat pe piele ca atare, nediluat;
- ca ingredient inclus in compozitii cosmetice pentru uleiuri faciale, masaj si gomaj facial;
- ca ingredient in prepararea uleiurilor de masaj impreuna cu alte ingrediente cosmetice specifice;
- nediluat sau ca ingredient in compozitii pentru ingrijirea gatului si decolteului;
- ca ingredient in uleiuri inainte si dupa bronzare;
- ca ingredient in serumuri pentru contur ochi.
Sinergii speciale
- combinat cu ulei de primula si ulei esential de musetel roman pentru compozitii de ingrijire a pielii sensibile;
- combinat cu ulei de morcovi si galbenele sau masline pentru pregatirea pielii la expunerea solara;
- combinat cu unt de cacao sau unt de shea pentru ingrijirea pielii foarte uscate;
- alaturi de uleiul de avocado pentru ingrijirea zonei ochilor.
Pastrare: fiind un ulei rezistent la oxidare, se pastreaza in mediul ambiant, de preferinta sub 25°C, ferit de umezeala si lumina, in recipientul original. Se poate pastra la frigier.
Date de siguranta:
non toxic, non iritant, non sensibilizant;
uz extern!



