Descrierea produsului
INCI: mica (CI 77019), titanium dioxide (CI 77891), iron oxide (CI 77491), iron oxide (CI 77492), iron oxide (CI 77499).
Un pigment cosmetic perlat (satinat) de origine minerala, aprobat pentru utilizare in produse cosmetice.
Dimensiunea particulelor: 10.0 – 48.0 microni (nu este sub forma de nanoparticule).
Caracteristici:
pigment anorganic de grad cosmetic;validabil Ecocert;
origine minerala;
dispersabil in medii uscate tip pudre;
incorporabil sub forma de suspensie in creme, lotiuni, sapunuri.
Aplicatii:
se poate asocia cu alti pigmenti perlati, cu pigmenti mati, cu argile, cu coloranti vegetali;
se poate combina cu filleri si baze: amidon de porumb, pudra de orez, sericit mica, pudra de matase minerala;
pudre libere si compacte;
farduri perlate, libere ori compacte;
mascara;
rujuri perlate;
gloss perlat de buze;
geluri colorate perlate;
creme, lotiuni, lapte de corp satinant;
sapunuri perlate.
Utilizare:
- dozaj uzual 0,1 - 30%;
- combinarea cu medii uscate se efectueaza in mojar cu pistil sau in aparat de macinat produse uscate;
- creme apoase si lotiuni: se poate incorpora direct in faza grasa;
- geluri: se incorporeaza la finalul prepararii;
- balsamuri, uleiuri, ruj: se adauga la finalul prepararii.
Date de siguranta:
se pastreaza in recipient inchis etans, ferit de lumina si umiditate;
a nu se inhala;
a nu se ingera;
a nu se pastra la indemana copiilor;
manipulati produsul purtand manusi;
se recomanda masca si ochelari de protectie la manipulare repetata sau in volum mare.
Pigmentii perlati sunt ingrediente de baza folosite in productia de cosmetice minerale. Combinati in proportii corespunzatoare, vor crea o gama aproape nelimitata de culori.
Mica este un grup de silicat mineral stralucitor de regula, care micronizat si filtrat la grad cosmetic, ofera o serie de nuante perlate care pot fi lucioase sau stralucitoare, irizate, metalice sau complet mate. Acestea sunt disponibile in diferite culori, de la nuante stralucitoare argintii si aurii pana la culori intense si saturate. Deseori ele se combina cu pigmentii mati pentru a obtine o anumita culoare sau a evidentia propria nuanta.
Pigmentii perlati creaza si efecte optice pe piele. Mascheaza astfel liniile si denivelarile fine. Majoritatea pigmentilor perlati pot fi aplicati ca atare pe piele ca fard de ochi, fara a fi nevoie de combinare cu alte ingrediente. Pigmentii pot fi folositi pentru a crea orice cosmetice minerale de machiaj si nu numai: pudre, farduri, lacuri, rujuri, rimel si alte cosmetice decorative.
Utilizare
Unii pigmenti perlati pot fi folositi ca fard fara vreun adaos, insa de regula se "dilueaza" cu un ingredient de umplere (filler): sericit mica, silk mica, argila alba, dioxid de titan, oxid de zinc, pudra de orez, amidon de porumb. Nici un pigment opac nu se va folosi ca atare pe piele, fiind foarte intens, concentrat si greu de intins.
Pigmentii opaci au aderenta foarte buna pe piele, o parte din pigmentii perlati au aderenta moderata sau foarte slaba, astfel au nevoie de un adaos de ingrediente pentru sporirea aderentei (sericit sau argila alba pentru farduri uscate, sau un ulei vegetal pentru fardurile onctuoase).
Ex. utilizare: pentru 10 grame fard de pleoape pudra, se folosesc 7 gr baza (ingrediente de umplere) si 3 gr pigment (pigmentul se foloseste de obicei in proportie de maxim 20-30%, fie un singur pigment, fie o combinatie de pigmenti).
Culorile reale ale pigmentilor pot diferi usor de culorile din imaginile de pe site datorita setarilor camerei si de afisare. In plus, fiecare culoare arata usor diferit sub lumina artificiala, lumina naturala sau pe diverse monitoare.



