Descrierea produsului
Ingrediente: macadamia ternifolia seed oil*
*100 % din totalul ingredientelor provin din agricultura organica.
Produs cosmetic natural si organic certificat de Ecocert Greenlife in concordanta cu standardul ECOCERT disponibil la http://cosmetics.ecocert.com
Copacul de Macadamia este nativ in Australia si insula Madagascar, acum este cultivat si in Indonezia, Hawaii, Noua Zeelanda. Nucile de macadamia au o aroma desebita si sunt consumate ca atare sau incluse in diverse preparate alimentare. Industria cosmetica a recunoscut proprietatile benefice ale uleiului de macadamia si a inceput sa dezvolte produse pentru ingrijirea pielii si a parului incluzandu-l in lista de ingrediente.
Uleiul extras din nucile de macadamia este o bogata sursa de acid palmitoleic, similar sebumului uman. Ajuta la prevenirea imbatranirii premature a pielii, are efect nutritiv si actioneaza la nivel celular pentru refacerea integritatii pielii. Este un ulei protectiv cu o absorbtie rapida si este util pentru vindecarea leziunilor, a zgarieturilor si a diverselor iritatii. Uleiul de macadamia este un ulei bland, hranitor, calmant si un bun protector celular.
Metoda de obtinere: prin presarea la rece a nucilor de macadamia.
Tara de provenienta: Australia.
CALITATE: produs cosmetic natural si organic certificat de Ecocert Greenlife in concordanta cu standardul disponibil la http://cosmetics.ecocert.com
Aspectul: lichid clar galbui, textura usoara, miros caracteristic, fin.
Componenti principali: acid oleic, palmitoleic (omega-7), linoleic (omega-6), linolenic (omega-3), stearic, vitamine, minerale.
Proprietatile uleiului de macadamia:
regenerant;
emolient;
hranitor;
penetrant, nu lasa urme grase;
reechilibrant al tenul gras si mixt;
catifelant, confera finete pielii;
drenant;
antioxidant;
circulator;
usor filtru solar;
protector capilar;
protector cutanat.
Recomandari:
ten mixt, gras;
pielea imbatranita si uscata;
atenuarea cicatricilor;
vergeturi preventiv;
demachiant;
cuperoza si probleme circulatorii;
piele iritata, cicatrici;
piele fragila, agresata, sensibila;
ca baza de masaj;
prepararea compozitiilor solare;
protector pentru par fata de agresiunile externe;
par colorat;
sampoane si masti capilare.
Utilizarea uleiului de macadamia:
- aplicat pe piele ca atare, nediluat sau inclus in compozitii cosmetice;
- ca ingredient in balsamuri si uleiuri pentru prevenirea vergeturilor;
- pentru formularea cremelor fluide nongrase pentru ten gras si mixt;
- pentru prepararea de uleiuri seci si purtatoare de principii active pentru absorbtie facila;
- ca ingredient in balsamuri de buze;
- ca ingredient in masti capilare pentru par colorat;
- ca ingredient in formularea de sampoane;
- ca ingredient pentru demachiante sau produse de machiaj, fonduri de ten.
Sinergii speciale
- cu ulei de rosa mosqueta si germeni de grau pentru vergeturi preventiv;
- cu ulei esential de musetel pentru ingrijirea parului blond;
- cu ulei esential de cistus pentru rozacee;
- cu ulei de tamanu si chiparos pentru efect circulator;
- cu ulei de galbenele si ulei de ricin pentru ingrijirea unghiilor;
- cu unt de shea pentru unguente bogate, hidratante ale pielii uscate.
Pastrare: fiind un ulei rezistent la oxidare, se pastreaza in mediul ambiant, de preferinta sub 25°C, ferit de umezeala si lumina, in recipientul original. Se poate pastra la frigier.
Date de siguranta:
non toxic, non iritant, non sensibilizant;
uz extern!



