Descrierea produsului
Ingrediente: panthenol.
Din grupul vitaminelor B face parte acidul pantotenic – vitamina B5 – care este un element esential pentru toate formele de viata. Se gaseste in toate celulele vii sub forma unei enzime esentiale pentru numeroase reactii metabolice. Numele sau deriva din cuvantul grecesc "panthoten", care inseamna "peste tot", mici cantitati gasindu-se in aproape orice aliment, mai ales in cereale integrale, legume, oua, carne sau laptisor de matca. Cea mai comuna forma a acidului panthotenic este precursorul sau - provitamina B5 - numita panthenol. Panthenolul se gaseste sub forma a doi izomeri: D si L, numai forma D fiind biologic activa – Dexpanthenol sau D-Panthenol.
Insuficienta cantitate de acid panthotenic favorizeaza cresterea secretiei glandelor sebacee si implicit aparitia acneei. Aplicatiile locale de panthenol duc la accelerarea vindecarii ranilor si la obtinerea unui tesut cicatriceal de calitate. Inclus in creme imbunatateste hidratarea, vindeca inflamatiile si este absorbit rapid. La nivelul firului de par panthenolul este extrem de util pentru proprietatile sale emoliente, hidratante, lubrefiante. Se ataseaza cu usurinta firului de par imbracandu-l in totalitate, netezindu-l si conferindu-i stralucire.
Sinonime: Provitamina B5, pantothenol, dexpanthenol.
Prezentare: lichid clar incolor, vascozitate ridicata, miros slab caracteristic.
Se livreaza insotit de o seringa pentru facilitarea dozarii.
Concentratie 75%, dozare facila.
Proprietatile vitaminei D-Panthenol:
patrunde cu usurinta in piele si firul parului;
puternic hidratant si dedurizant a pielii;
elasticizant al pielii;
antiinflamator, calmeaza pielea iritata;
promoveaza epitelizarea, vindeca rani minore;
hidratant al parului, confera stralucire, previne despicarea firelor;
emoilent si lubrifiant al parului.
Utilizarea vitaminei D-Panthenol:
- concentratia uzuala recomandata este de 2-5%;
- adaugat ca ingredient in compozitii cosmetice ca activ la faza finala;
- se poate include si ulterior in cosmetice deja preparate, care contin si apa obligatoriu;
- ingredient potrivit pentru creme, lotiuni, sampoane, balsam de par, solutii de baie, produse de machiaj;
- ca ingredient activ in compozitii pentru ingrijirea pielii problematice;
- ca ingredient in creme, lotiuni sau geluri dupa soare;
- pentru creme reparatoare, cicatrizante;
- pentru compozitii aplicate dupa ras sau dupa epilare;
- adaugat in creme pentru pielea uscata deshidratata;
- ca ingredient in diverse compozitii capilare;
- ca ingredient activ pentru balsamuri de par casat cu fire despicate;
- pentru ingrijirea scalpului sensibil sau iritat;
Produsul este concentrat si vascos, inainte de folosire se poate pune in mediu cald. Nu-l pastrati la frigider.
Pastrare: la racoare, ferit de lumina si caldura.
Date de siguranta:
non toxic, non iritant, non sensibilizant;
nu lasati la indemana copiilor;
uz extern!



