Sideris Organic Shop - termeni si conditii

Termeni și condiții

Date identificare societate:
ADDICTSDESIGN S.R.L.
CIF: RO 21754503
Nr. reg. com: J35/1875/2007
Capital social: 500 RON
Adresă sediu social: Timișoara, Int. Doinei nr. 15, cam. 1, jud. Timiș, România

Banca:
Banca Transilvania, Agenția Baroc Timișoara
RO67BTRL03601202E51328XX

Addictsdesign SRL este operator de date cu caracter personal, înscris sub nr. 22181 în Registrul ANSPDCP de evidență a prelucrărilor de date cu caracter personal. 

Adrese de email:
shop ( @ ) sideris.ro - adresa generală de corespondență, inclusiv pentru comenzi;
cristina ( @ ) sideris.ro - persoana de contact: Cristina Petrica, Manager.

Număr de telefon: Orange +40744823261.

 

Precizări generale

 • Prin comandarea de produse de pe site-ul sideris.ro, utilizatorul consimte să primească notificări de la Addictsdesign SRL, divizia Sideris Organic Shop.
 • Societatea Addictsdesign SRL își rezervă dreptul de a face modificări ale termenilor și condițiilor de pe site, fără o notificare prealabilă, drept pentru care se impune citirea cu atenție a acestora.
 • Addictsdesign SRL își rezervă dreptul de a-și selecta clientela, precum și de a refuza expedierea de comenzi către persoane care au un istoric de neonorare a comenzilor de pe site-ul nostru.

Continutul site-ului și Copyright-ul

 • Ne obligăm să îmbunătățim în permanență informațiile de pe site.
 • Addictsdesign SRL este unicul proprietar al drepturilor de proprietate intelectuală asupra site-ului (paginii web), respectiv designului și conținutului site-ului, cu excepția textelor și imaginilor furnizate de producători/furnizori, societatea fiind apărată de legea pentru protecția drepturilor de autor (Legea nr 8/1996). Folosirea fără acordul societății a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepsește în conformitate cu legile în vigoare (administrativ, civil sau penal). Astfel, este interzisă accesarea site-ului sideris.ro de către dispozitive sau programe automate sau copierea manuală și publicarea conținutului de către alte companii sau site-uri.

Limitarea responsabilității

 • Ne declinăm răspunderea pentru orice situație care poate apărea din cauza unor erori de software sau defecțiuni tehnice apărute la server.
 • Nu ne asumăm responsabilitatea deplină pentru descrierile produselor prezentate în magazinul virtual, acestea fiind asemănătoare cu cele puse la dispoziția societății de către producătorii sau reprezentanții fiecărei mărci. Verificăm personal lista de ingrediente a fiecărui produs în parte și concordanța acesteia cu informațiile prezente pe site. Referitor la imagini, acestea sunt afișate pe site cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imagini în anumite cazuri.
 • Produsele sunt pentru uz extern, cosmetic, nu ne asumăm răspunderea pentru folosirea lor în alt scop (alimentar, medicinal etc.). Sfaturile și sugestiile de pe acest site nu pot înlocui prescripții medicale și nu țin locul acestora, pentru tratamentul adecvat al diferitelor afecțiuni de care suferiți vă rugăm adresați-vă unor specialiști în domeniul medical.
 • Dacă se întâmplă ca prețul produsului sau unele caracteristici ale acestuia să fi fost greșit introduse în baza noastră de date sau afișate greșit datorită programului magazinului sau unei erori umane, iar livrarea nu s-a efectuat încă, societatea își alocă dreptul de a anula livrarea respectivului produs și de a anunța clientul în cel mai scurt timp despre eroarea apărută.
 • Limitarea obligațiilor: în toate circumstanțele, clientul va agrea că răspunderea Addictsdesign SRL în fața sa pentru orice daună cauzată de nelivrarea sau livrarea necorespunzătoare să fie limitată la valoarea sumelor încasate de societate de la clientul respectiv pentru comanda în legătură cu care apare problema.
 • Limitarea răspunderii în cazul produselor de colorare și tratament pentru păr: Sideris Shop oferă produse naturale, care nu conțin chimicale, metale sau săruri. Nu ne asumăm răspunderea pentru rezultatele obținute după folosirea acestor produse pe păr cu anumite probleme (între care enumerăm, fără a fi limitativi, mătreață, păr uscat, păr gras) sau pe păr vopsit sau tratat anterior cu alte produse, fie ele naturale sau cu chimicale (de exemplu, oxigenare, vopsele chimice, tratamente pentru păduchi etc.). Toate vânzările de produse colorante se fac considerând că clientul va efectua un test prealabil pe o șuviță, pentru a vedea cum reacționează produsul cu propriul păr, precum și culoarea obținută, în cazul coloranților vegetali. Toate produsele sunt testate pe păr natural, netratat în nici un fel. Nu ne asumăm deci răspunderea pentru obținerea unei culori nedorite sau a oricărei alte reacții cauzate de tratamentele aplicate anterior folosirii produselor colorante, precum nici pentru nerespectarea instrucțiunilor de pe eticheta/prospectul produselor.

 • Limitarea răspunderii în cazul spargerii sau deteriorării produselor în timpul transportului, atunci când ambalajul a fost de natură a preveni astfel de incidente: NU RECOMANDĂM expedițiile prin poștă, întrucât, în pofida unei ambalări riguroase, produsele pot ajunge la destinație sparte sau turtite. Pentru astfel de evenimente survenite în timpul transportului, nu ne putem asuma răspunderea, Poșta fiind instituția care trebuie să ofere despăgubiri.

Prețurile produselor

 • Ne străduim să practicăm prețuri cât mai accesibile pentru cosmeticele organice pe care vi le propunem.
 • Toate prețurile produselor de pe site sunt exprimate în RON și includ TVA. Prețurile nu includ însă taxele de transport, care sunt calculate de programul magazinului și vor fi afișate la finalizarea comenzii. Excepție face cazul când selectați livrarea prin curier rapid, iar destinația este în afara ariei de acoperire a firmelor de curierat cu care colaborăm; în acest caz, veți fi anunțat pe mail sau telefon care este tariful total de livrare.

Comenzile

 • Comandarea produselor afișate pe site-ul sideris.ro se poate face prin telefon, email sau personal, dar cel mai rapid și economic este prin sistemul de comandă de pe site-ul nostru.
 • Puteți comanda produse organice fie în calitate de vizitatori, fie în calitate de membri cu cont pe site, ultima variantă fiind recomandată. În toate cazurile, vă rugăm să introduceți corect datele dvs. sau ale firmei dvs.
 • Societatea se obligă ca, în urma trimiterii unei comenzi de către un utilizator, să confirme printr-un email, generat de programul magazinului virtual, valoarea produselor. Acest lucru operează dacă ați introdus în sistem o adresă de mail validă.

Termenele de livrare

 • Termenul de livrare a produselor cumpărate de pe sideris.ro se încadrează în mod normal între 1 zi și 7 zile lucrătoare, în funcție de existența sau nu în stoc a tuturor produselor comandate, termen care curge din momentul înregistrării comenzii pe site-ul sideris.ro.
 • În condiții excepționale (ex.: produsele nu există pe stoc), societatea își asumă dreptul de a mări timpul de livrare, cu anunțarea promptă a clientului.

Reclamații și dreptul de renunțare

 • Toate reclamațiile referitoare la lipsuri ale coletului sau facturare greșită trebuie efectuate în termen de 3 zile calendaristice de la primirea coletului, la numărul de telefon sau la adresa de contact electronic a societății, precizate la secțiunea Contact. Nu ne asumăm responsabilitatea pentru reclamațiile primite peste această perioadă. Ne străduim să nu facem greșeli, dar dacă totuși se întâmplă, facem tot posibilul să le reparăm urgent. Dacă se constată un lips din pachet, societatea va trimite produsul/produsele lipsă pe cheltuiala sa. 
 • Conform legislației în vigoare, renunțarea la cumpărare este aplicabilă doar clienților persoane fizice. 
  În calitate de consumator, aveți dreptul să renuntați la cumpărare, fără a fi nevoit să justificați decizia de renunțare și fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute la art. 13 alin.(3) și art.14 din O.U.G Nr.34/2014, în termen de 14 zile începând de la ziua în care intrați în posesia produsului.
  Produsul returnat trebuie să fie în stare bună, în ambalaj original, nedeteriorat, nedesfăcut, nefolosit.
  Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, folosind același serviciu de transport cu care s-a făcut expedierea. Vânzătorul va rambursa contravaloarea produsului în contul bancar al clientului în maxim 14 (paisprezece) zile de la data informării de către consumator asupra deciziei sale de retragere din contract.

Litigiile

 • Orice litigiu apărut între clienți și societate va fi aplanat pe cale amiabilă. În cazul în care nu s-a reușit stingerea conflictului pe cale amiabilă, competența revine instanțelor de judecată din Timișoara.

Forța majoră

 • Forța majoră scutește de răspundere partea care o invocă în condițiile prevăzute de legislația română în vigoare.

Securitatea datelor personale și a informațiilor

 • Addictsdesign SRL este operator de date cu caracter personal, înscris sub nr. 22181 în Registrul ANSPDCP de evidență a prelucrărilor de date cu caracter personal. 
 • Proprietarii site-ului sideris.ro se angajează să folosească datele personale introduse de către clienți numai în scopul vânzării efective de produse comandate de către aceștia, precum și în scopul informării acestora asupra aspectelor legate de funcționarea site-ului și a ofertelor acestuia. Orice utilizator care și-a introdus adresa de email sau și-a creat cont pe site-ul sideris.ro poate opta pentru ștergerea acesteia din baza noastră de date, adresându-ne un email la adresa shop@sideris.ro.
  Conform cerințelor Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, modificată și completată, sideris.ro are obligația de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate datele personale pe care ni le furnizează clienții.
  Scopul colectării datelor este: informarea clienților privind situația contului lor, informarea  cumpărătorilor privind evoluția și starea comenzilor, evaluarea bunurilor și serviciilor oferite, activității comerciale, de promovare a bunurilor și serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piață, de statistică, de urmărire și monitorizare a vânzărilor și comportamentul clientului.
  Prin completarea datelor în formularul de creare de cont și/sau de comandă, cumpărătorul declară și acceptă necondiționat ca datele sale personale să fie incluse în baza de date a sideris.ro, înregistrată în Registrul de Evidență a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sub numărul 22181, și își dă acordul expres și neechivoc ca toate aceste date personale să fie stocate, utilizate și prelucrate nelimitat teritorial și/sau temporar de către sideris.ro, afiliații și colaboratorii acestuia.
 • Newsletter-ul Sideris Organic Shop - abonarea la newsletter este implicită în momentul creării unui cont pe site-ul sideris.ro. Dacă nu doriți crearea unui cont, dar doriți să primiți newsletter, introduceți adresa dumeavoastră de mail în box-ul de pe pagina principală, apoi apăsați butonul „Abonare”. Utilizatorii care au furnizat explicit adresa de e-mail pe site-ul sideris.ro pot opta pentru ștergerea acesteia din baza noastră de date. De asemenea, dacă utilizatorii nu mai doresc să primească newsletterul, se pot dezabona din contul creat sau pot utiliza linkul din footer-ul newsletterulului primit prin e-mail.
 • Notă de informare privind protecția datelor personale
  Dreptul persoanei vizate la informare - conform art. 12 din Legea 677/2001, în cazul în care datele cu caracter personal sunt obținute direct de la persoana vizată, operatorul este obligat să furnizeze persoanei vizate cel puțin următoarele informații:
  - identitatea operatorului și a reprezentantului acestuia, dacă este cazul;
  - scopul în care se face prelucrarea datelor;
  - informații suplimentare precum destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor; dacă furnizarea tuturor datelor cerute este obligatorie și consecințele refuzului de a le furniza; existența drepturilor prevăzute de prezenta lege pentru persoana vizată, în special a dreptului de acces, de intervenție asupra datelor și de opoziție, precum și condițiile în care pot fi exercitate;
  - orice alte informații a căror furnizare este impusă prin dispoziție a autorității de supraveghere, ținând seama de specificul prelucrării.
  Dreptul la acces la date - conform art. 13 din Legea 677/2001, orice persoană vizată are dreptul de a obține de la operator, la cerere (în mod gratuit, pentru o solicitare pe an), confirmarea faptului că datele sale personale sunt sau nu sunt prelucrate de acesta.
  Dreptul de intervenție asupra datelor - conform art. 14 din Legea 677/2001, orice persoană vizată are dreptul de a obține, în mod gratuit, de la operator, printr-o cerere întocmită în formă scrisă, datată și semnată:
  - rectificarea, actualizarea, blocarea sau ștergerea datelor a căror prelucrare nu este conformă legii, în special a datelor incomplete sau inexacte;
  - transformarea în date anonime a datelor a căror prelucrare nu este conformă cu Legea nr. 677/2001;
  - notificarea către terții cărora le-au fost dezvăluite datele, dacă această notificare nu se dovedește imposibilă sau nu presupune un efort disproporționat față de interesul legitim care ar putea fi lezat.
  Dreptul de opoziție - conform art. 15 din Legea 677/2001, persoana vizată are dreptul de a se opune în orice moment, printr-o cerere întocmită în formă scrisă, datată și semnată, din motive întemeiate și legitime legate de situația sa particulară, ca datele care o vizează să facă obiectul unei prelucrări, cu excepția cazurilor în care există dispoziții legale contrare. În caz de opoziție justificată, prelucrarea nu mai poate viza datele în cauză. Persoana vizată are dreptul de a se opune în orice moment, în mod gratuit și fără nici o justificare, ca datele care o vizează să fie prelucrate în scop de marketing direct, în numele operatorului sau al unui terț, sau să fie dezvăluite unor terți într-un asemenea scop.
  Dreptul de a se adresa justiției – conform art. 18 din Legea 677/2001, fără a aduce atingere posibilității de a se adresa cu plângere autorității de supraveghere, orice persoană care a suferit un prejudiciu în urma unei prelucrări de date cu caracter personal, efectuate ilegal, se poate adresa instanței competente pentru repararea acestuia. Instanța competentă este cea în a cărei rază teritorială domiciliază reclamantul. Cererea de chemare în judecată este scutită de taxă de timbru.
  Cetățenii pot primi informații privind modul de completare a formularelor de notificare și legislația aplicabilă prelucrărilor de date cu caracter personal, prin telefon, la numărul +00 21.252.59.77, la Sediul Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Strada Olari nr. 32, sector 2, municipiul București, cod postal 024057, România sau pe e-mail la adresa anspdcp@dataprotection.ro.

© Sideris Organic Shop - Magazin bio, cosmetice organice, produse naturale ecologice

Protectia Consumatorului: Tel. 0800-080999, Web: www.anpc.gov.ro

Addictsdesign SRL este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub nr. 22181.

Soluționarea litigiilor

Viziteaza magazinul Sideris Organic Shop pe ShopMania