Descrierea produsului
Uleiul de Argan pur este obtinut exclusiv prin procedee fizice: o singura presare si filtrare. Uleiul de Argan (de asemenea numit si aurul desertului), provine din presarea mecanica a semintelor de Argan, fara a fi supuse procesului de prajire. Argania spinosa este numele botanic al plantei care creste numai in Maroc, ceea ce face ca uleiul de Argan sa fie cel mai rar ulei cosmetic.
Uleiul de argan poate fi folosit ca ulei de masaj, crema de corp, pentru impachetarea parului, dar mai ales pentru ingijirea tenului. Este un ulei deosebit de bogat in acid oleic (o medie de 47%) si acid linoleic (o medie de 34%). Are cea mai mare cantitate de antioxidanti, fiind cel mai eficient produs in combaterea radicalilor liberi. Se recomanda a fi folosit in loc de crema de noapte, dar si ca tratament facial pentru pielea cu riduri sau cu probleme. Uleiul de argan poate fi utilizat de gravide, pentru prevenirea vergeturilor. Are efecte de ingrijire asupra unghiilor fragile si parului deteriorat.
Pastrare: fiind un ulei putin oxidativ, se pastreaza pana la 6 luni de la deschidere intr-un loc racoros, in recipient inchis, ferit de aer si lumina, sub 35°C. Pastrat la frigider, perioada se prelungeste pana la 12 luni.
Uz extern, cosmetic.
Produs in Maroc.



