Despre Sideris

Sideris este un pseudonim, firește, provenit de la cuvântul meu preferat din limba latină sidus, sideris, care înseamnă „stea”.

Prin intermediul acestui blog doresc să învăț și eu, împreună cu voi, cât mai multe despre un mod de viață natural, firesc, într-o atitudine de respect față de noi înșine și față de natură (includ aici și fauna, nu doar flora).  Sunt încă la început, iar această mărturisire va fi exactă și peste 10, 20 sau 50 de ani, probabil; mereu rămân enorm de multe lucruri de învățat.

Am dobândit convingerea că multe dintre problemele de sănătate au remedii naturale, nefiind nevoie să luăm câte o pastilă pentru orișice mică durere. Am învățat că o piele tânără se menține astfel chiar și numai cu un spirit entuziast și un simplu ulei vegetal presat la rece, nu cu creme doldora de chimicale. Am constatat că organismul reacționează mai bine la hrana naturală, simplă, din sursă sigură, neprocesată industrial.

Nu susțin „bio” sau „organic” sau „natural” ca și etichetă sau trend, ci ca și conținut. Putem decide singuri dacă un produs, fie el alimentar, cosmetic sau de uz casnic este natural sau nu, indiferent de „afirmația” etichetei. Încerc să învăț să consum cât mai puțin, atât în viața personală cât și în cea profesională, să refolosesc/reciclez cât mai mult, să gândesc și din perspectiva consecințelor pe care le are prezența mea în lume. Suntem Oameni, nu consumatori.

Blogul Sideris nu este doar despre frumusețe. La urma urmei, ceea ce promovez eu este un stil de viață cât mai natural și sănătos, firesc, benefic, armonios. Articolele sunt scrise cu drag, fiind rezultatul cercetărilor, dar și al descoperirilor personale în materie de frumusețe și sănătate. Blogul conține în principal sfaturi și atenționări referitoare la cosmetice, rețete de produse de îngrijire de preparat acasă, rețete culinare vegetariene, articole despre hrana sănătoasă și despre stilul de viață ecologic în general.

În aprilie 2009 am debutat în lumea antreprenoriatului cu Sideris Organic Shop, un magazin online unde am reunit mai multe mărci de produse cosmetice bio și naturale, alese după criteriul conținutului, dar și după probitatea producătorilor/distribuitorilor acestora. Este o colecție de care sunt mândră, dar și o activitate care mi-a facilitat cunoașterea unor oameni speciali. Am privilegiul să lucrez cu colaboratori deosebiți și cu clienți la fel.

Vă mulțumesc pentru vizită!

Navigate