Vegetale pe care ar trebui să le consumăm din culturi ecologice

Cine nu are bunici la țară… să își cumpere. Deși culturi ecologice nu înseamnă „culturi de la țară”. Dar oricum, au mai puține riscuri de rămășițe chimicale în ele.

Iată lista fructelor și legumelor preferabil a fi consumate organic (adică să fi fost cultivate ecologic) sau măcar din grădina bunicilor. Motivul? Pentru că sunt cele mai stropite vegetale în agricultură, iar reziduurile de pesticide se păstrează în conținutul plantei, ajungând, în final, în organismul nostru:

Fructe ce ar trebui consumate organic

1. Nectarinele

 

2. Piersicile

3. Căpșunile

4. Strugurii

5. Perele

6. Merele

7. Cireșele

8. Pepenele

Legumele ce ar trebui consumate organic

1. Cartofii

 

2. Fasolea verde

3. Ardeii grași

4. Castraveții

5. Roșiile

6. Mazărea

7. Morcovii

8. Țelina

Vezi și articolul precedent, „Cele mai sigure 10 vegetale pe care le puteți cumpăra non-organice„.

Comments are closed.

Navigate