Cartofi prăjiți sănătoși

Da, există.

De fapt, descoperisem rețeta demult, însă sub formă de cuburi. Abia recent am întâlnit și ideea de a-i tăia ca și pe cartofii pai, astfel fiind poate mai apetisanți și pentru cei care încă sunt adepții cartofilor prăjiți în ulei.

Cartofii se curăță, se spală și se taie pai (sau rondele, cuburi, cum vă place). Se amestecă cu puțină sare într-un bol, precum și cu condimente dacă doriți (de pildă, chili). Se așază pe foaie de copt în tava de la cuptor și se coc la foc redus, în jur de 30 minute, verificând din când în când dacă sunt gata. Gata, adică crocanți.

La servire, se poate utiliza o lingură de ulei de măsline peste cartofi și, evident, o salată uriașă de crudități.

7 comentarii

  1. Foarte binevenit post-ul. Sunt sanatosi, usor de pregatit, iar poza articolului m-a convins.Mmmm… :D

  2. sideris

    Fotografia nu imi apartine, insa exact astfel arata rezultatul.

  3. Nu trebuie adaugat si un pic de ulei?Cred ca fara el ies destul de „uscati”…(si mai putin gustosi).

  4. Am incercat. Intr-adevar sunt foarte gustosi, dar mi s-au lipit de hartia de copt. Ce e de facut?

  5. sideris

    Dacă se coc la foc mic, cum ar fi bine să gătim de fapt orice legume, nu se lipesc. De altfel, se pot și întoarce pe cealaltă parte după 10 minute.

Scrie-ne părerea ta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Navigate