Cauzează ciocolata acnee?

Am făcut puțină cercetare pe această temă, pentru că, în general, regimul alimentar prescris pentru tratamentul acneei exclude ciocolata și stiu că este o mare „suferință”.

Nu este nici un secret că sănătatea pielii este afectată în mod direct de ceea ce mâncăm. În ceea ce privește ciocolata, problema este nuanțată. Astfel, cacao nu este responsabilă în sine de apariția sau agravarea coșurilor. În schimb, alte ingrediente din ciocolată – grăsimi animale, zahăr rafinat – nu sunt la fel de inocente. Zahărul alb rafinat este cea mai mare cauză a coșurilor. Consumul prea mare de zahăr slăbește sistemul imunitar, pentru că determină pancreasul să secrete cantități excesive de insulină pentru a-l descompune. Insulina rămâne în sistemul sangvin mult timp după, ceea ce se crede că afectează echilibrul mineral și hormonal al organismului. Hormonii cresc producerea de sebum, ceea ce duce la formarea coșurilor.

Dar de ce unii oameni fac coșuri, iar alții nu? Ei bine, se pare că are legătură și cu genetica, unii oameni pur și simplu născându-se cu ten perfect. Un alt criteriu este și buna funcționare a ficatului, care elimină din organism excesul de hormoni. De aceea, aveți grijă de sănătatea ficatului, evitând consumul mare de alcool, medicamente puternice și o dietă defectuoasă. Sau… putem mânca 100% sănătos și să folosim numai creme locale naturale și totuși să continuăm să prezentăm acnee.

Revenind la subiectul nostru, ciocolata neagră are cel mai mare conținut de cacao și, consumată cu moderație, ajută la sănătatea funcției cardiace. Mai mult, cacao crește nivelul de serotonina din creier, care este responsabilă de acea stare de bine.

3 comentarii

  1. Si dermatologul tocmai mi-a insirat o lista de alimente care provoaca acnee, cu ciocolata cap de lista. Si, dupa cum iti spuneam, ceapa, usturoi, otet, mezeluri, cafea etc etc. Eu cred totusi ca alimentatia dezechilibrata e un factor cauzator al acneei, nu 2 tablete de ciocolata o data la 2 saptamani (cum mananc eu de ex). Excesele strica.

  2. Ştiu persoane care se luptă cu acneea de natură infecţioasă, în cazul lor ciocolata chiar nu are impact considerabil…

  3. Tratamente acnee

    Deci o ciocolata saraca in zahar nu are cum sa faca rau, nu? Si daca zaharul e vinovatul, atunci sa incepem cu sucurile, carbogazoase sau nu eliminarea, factorilor toxici.

Navigate