Ciocolată bio

Conform principiului că 90% din hrana ar trebui să fie pentru energie și sănătate, iar doar 10% de plăcere, am făcut un pact cu mine însămi, iar cei care mă cunosc știu cât de greu mi-a fost să îl „instaurez” și, uneori, să îl respect: nu mai mănânc ciocolată! …Deși… înainte de cosmeticele bio, pasiunea mea erau dulciurile.

Și, pentru că orice regulă are o excepție, ea se numește ciocolată bio. Pentru că ciocolata conține niște nutrienți totuși, îndeosebi cea neagră. Ca să fiu mai exactă, este preferabilă ciocolata cu minim 72% cacao, datorită flavonoidelor conținute în cacao.

Ciocolata bio fiind mai scumpă, evident, am o motivație să cumpăr mult mai rar. Dar uneori sunt promoții, iar ciocolata bio este chiar mai ieftină decât cea obișnuită. Îmi place și ma reconfortează ideea că ciocolata bio este făcută cu zahăr nerafinat din trestie de zahăr, nu cu zahăr alb rafinat, pe care îl evit cât pot. Este adevărat că zahărul brun, ca și cel rafinat, conține calorii. Dar măcar acesta brun nu este calorie pură, ci aduce și niște substanțe nutritive.

Pentru că citirea etichetei ciocolatei bio îmi dă mereu o mare satisfacție, redau una mai jos, ca exemplu:

Ingrediente: zahăr de trestie*, unt de cacao*, lapte praf nedegresat (16%), nucă de cocos rasă* (14%), masă de cacao*, zahăr de trestie pură*, lapte praf degresat* (4%), alune măcinate*, vanilie măcinată* (*=din agricultura ecologică).

12 comentarii

  1. daa…asa macar mai putem sa ne satisfacem cat de cat pofta pentru dulce fara sa ne facem rau sanatatii si chiar sunt gustoase,le mananci fara nici o retinere.

  2. Buna, stiu ca ciocolata este o placere dulce de care nu ne putem debarasa. Ciocolata bio este delicoasa, insa va ofer o varianta mai ieftina si pe care o puteti incerca acasa. Vizitati site-ul meu in care ofer retete crude cat si de ciocolata delicioasa, cu gust real.

    http://ligiapop.com/2009/05/06/retete-deserturi-partea-1/

    O alta varianta rapida este amestecarea a 2 Lg cacao bio, 1 Lg miere lichida si 2,3 Lg ulei de palmier Olina (care se gaseste sigur in Romania).

    Multumesc foarte mult pentru toate informatiile utile de pe acest website.

  3. sideris

    Te rog, nu! Nu site cu bunatati si dulciuri mai ales!!! Nu ai idee ce imi faci :D

  4. Nu uita, ca toate sunt crude si poti manca cate vrei fiindca sunt „guilt free”. Presupun ca ai auzit de dieta Raw, cea pe care o promovez si eu. Ai voie sa mananci cat vrei fiindca totul este crud, natural, cu o concentrare de enzime si de nutrienti excelenti pentru corpul nostru. Trebuie doar sa eviti sa mananci astfel de deserturi crude seara, tarziu. Eu am slabit 6 kg in doar cateva saptamani cu aceasta dieta superba, si mancam cat vroiam.

  5. sideris

    Asa este si ma straduiesc sa mananc si eu cat mai crud posibil. Acum iti rasfoiam minunatul blog. Felicitari – este o splendida sursa de inspiratie!

  6. Multumesc mult! Am primit si comentariul tau de pe website-ul meu, apreciez mult. Stiu ca este ceva nou, de aceea ma straduiesc sa instiintez posibil pe cat de multa lume si voi aprecia daca ma vei ajuta si tu. Am sa postez la site-ul meu un link cu trimitere la site-ul tau. Si inca un mic sfat fiindca ador si eu ceea ce ai scris; pentru a-ti marii traficul zilnic, nu uita sa dai cat mai mult tags la fiecare articol deoarece asta va ajuta foarte mult la indexarea de la Google. Nu ma pricep nici eu prea bine, insa sotul meu care este IT specialist, ma ajuta foarte mult cu sfaturi.

  7. sideris

    Draga Ligia, te-am adaugat deja in blogroll :)
    Da, stiu de tags, incerc sa pun cat de multe, mi se pare chiar ca unele postari ale mele au prea multe tags. Oricum, cand am lansat blogul, pana si textele erau scrise si in scop de SEO – am fost si eu sfatuita de cineva din domeniul IT. Oricum, voi tine cont de sfatul tau si voi imbunatati tags.

  8. Superb! De asemenea ti-am dat cateva voturi pe pagini diferite la Stumble. Aceasta este de asemenea o unealta superba a tehnologiei care ajuta la marirea traficului zilnic. http://www.stumbleupon.com/

  9. sideris

    Stiu de Stumble, dar marturisesc ca nu l-am prea folosit. Multumesc si ma voi familiariza cu el :)

  10. sideris

    Ligia, am incercat varianta propusa de tine, cu mici ajustari: 2 linguri pudra de roscove, o lingura de miere lichida si avocado maruntit cu un strop de ulei de masline (in loc de ulei de palmier). E ok amestecul – eu sigur il pot adopta in locul ciocolatei :)

  11. Super, daca iti place gustul e fain. Uleiul de palmier este foarte gras si da gustul acela fin al ciocolatei. Aceeasi retete sa face cu unt de cacao raw, sau unt de pistachio (uit cum se numesc in romaneste). E bun si cu avocado si ulei de masline, oricand poti adapta cu orice ai la indemana.

  12. Vivani face o ciocolata bio foarte buna.
    In special cea amaruie cu ulei de portocale.

    Insa prin supermarketuri gasim si LINDT, care dupa parerea mea pare organica, citind eticheta, desigur.

    P.S: Felicitari pt. blog. E pur si simplu util si minunat.

Scrie-ne părerea ta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Navigate