De ce să reducem consumul de carne

Consumul de carne are multe dezavantaje și cam puține avantaje.

Iată câteva aspecte despre impactul pe care industria cărnii îl are asupra mediului înconjurător:

  • industria cărnii folosește foarte multe terenuri agricole, pentru cultivarea furajelor pentru animale;
  • cultivarea furajelor se realizează cu folosire de îngrășăminte chimice și pesticide, care distrug solul;
  • industria cărnii este responsabilă de o bună parte din emisiile de gaze cu efect de seră;
  • consumă mari cantități de apă pentru irigarea culturilor de furaje;
  • să ne gândim ce cantitate de hrană se consumă pentru creșterea animalelor, în timp ce atîția oameni suferă de foame!
  • și, dacă mai era cazul, să nu uităm cu câtă cruzime sunt tratate animalele din crescătorii, atât în timpul vieții (înghesuială, lipsire de spații libere, loviri și maltratări), cât și în timpul uciderii.
Sursa informației: Forum Ecosapiens

Scrie-ne părerea ta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Navigate