DIY: sare cu condimente

O îndeletnicire plăcută în perioada de concediu, dacă alegem să îl petrecem în liniștea căminului. Și dacă suntem pasionați de „bucătărit”.

Sarea cu condimente este un mijloc să ne creăm niște ingrediente pentru gătit mai speciale, cu care putem da gust ciorbelor, sosurilor, mâncărurilor de legume, pâinii făcute în casă etc.

Avem nevoie de:

  • sare de mare sau sare de Hymalaya (fină sau grunjoasă)
  • condimente și/sau ierburi uscate

Câteva alegeri de ierburi sau condimente: anason, busuioc, cardamom, piper cayenne, coriandru, scorțișoară, cuișoare, cimbru, chimen, mărar, semințe de fenicul, ghimbir, usturoi, boabe de muștar, oregano, pătrunjel, mentă, rozmarin, salvie.

Proporția: se utilizează 1 lingură de ierburi uscate sau condimente la 4 linguri de sare.

Cum se procedează: ierburile sau condimentele se zdrobesc în mojar cu pistil sau se procesează în râșniță. Se amestecă cu sarea.

Dacă alegem să utilizăm ingrediente dure, cum ar fi bețișoare de scorțișoară, boabe de cardamom, anason stelat, nu le vom râșni, ci le vom plasa într-un borcan cu sare și vom lăsa la „infuzat” între două și patru săptămâni, dupp care vom elimina condimentele, sarea rămânând să poarte aroma acestora.

Sarea cu ierburi sau condimente se pastrează în borcănele din sticlă, cu capace care se închid bine.

Sursa: TheMountainRoseBlog

1 comentariu

Scrie-ne părerea ta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Navigate