Fursecuri vegane cu piper și smochine

Fursecurile acestea sunt pufoase, cu un gust deosebit dat de condimentele picante.

Se pot consuma cu lapte vegetal, de exemplu de nucă, ce poate fi preparat ușor în casă, cu ajutorul unui blender.

Pofta bună!

Ingrediente

Faza 1

  • 1/2 cană cacao pudră
  • 1 si 1/2 cană zahăr nerafinat
  • 1 lingură scorțișoară
  • 1 linguriță nucșoară
  • 1 linguriță cardamom
  • 1 lingură piper proaspăt măcinat
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 lingură praf de copt

Faza 2

  • 1 cană unt de cocos topit pe bain marie până se lichefiază
  • 2 căni lapte vegetal (sau apă)
  • 5-6 căni făină de secară
  • 1/2 cană de smochine mărunțite cu cuțitul

Se preîncălzește cuptorul.

Într-un vas se amestecă ingredientele din faza 1. Se așază totul în vasul robotului de bucătărie și se va folosi lama în formă de S pentru omogenizarea ulterioară a compoziției. Se poate amesteca și manual, desigur. Se adaugă untul de cocos topit și laptele și se amestecă bine, după care se încorporează făina încet, astfel încât să rezulte un aluat ferm, care poate fi modelat. Aluatul va fi lucios și puțin lipicios, pentru modelare ușoară se pot umezi mâinile în apă.

La final se amestecă bucățelele de smochine în aluat și se modelează fursecurile. Se așază pe foaie de copt și se coc în jur de 15 minute la foc redus.

Notă: se pot încerca diferite variante la aceste fursecuri, de pildă fără condimentele picante, cu esență de mentă, bucățele de ciocolată, nuci zdrobite în loc de smochine etc. În loc de untul de cocos se poate folosi unt obișnuit, în loc de lapte vegetal se poate folosi lapte obișnuit sau apă plată. Dacă folosim sirop de arțar în loc de zahăr, reducem cantitatea de ulei de cocos/unt.

Credit foto

2 comentarii

Scrie-ne părerea ta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Navigate