O gustare vegetariană consistentă: salată cu linte

Îmi plac rețetele care se fac extrem de repede, ușor și din ingrediente pe care le am deja acasă. Redau o rețeta mea favorită:

Ingrediente
300-400 g linte fiartă în prealabil în apă cu sare,
3 ouă fierte tari,
2 linguri ulei de măsline,
1 linguriță muștar,
suc de lămâie,
o salată verde (sau ceapă verde, cum am folosit eu).

Preparare
Se taie ouăle cuburi. Se pune lintea într-un vas, se adaugă uleiul, muștarul și sucul de lămâie, după gust. Se condimentează și se adaugă la final ouăle cuburi.

Este delicioasă ca aperitiv sau cina frugală, lângă o salată verde stropită cu lămâie.

5 comentarii

  1. Na ca ai inceput si tu cu bunataturi. O sa ajung sa nu mai intru nici la tine nici la Ina de frica :)

  2. sideris

    Pai reteta asta e practica si nu ingrasa :) Eu sunt destul de lenesa cand vine vorba de bucatarie, de asta optez pentru feluri preparabile rapid si fara grasimi.

  3. AndreeaM

    Buna!E prima data cand iti scriu desi iti citesc blogul de vreo 2 luni. M-am gandit sa incep cu arhiva ca sa nu pierd nimic. Imi place „sa te citesc”, vad totul intr-o lumina mai buna, optimista asa. Trecand peste asta, am cumparat si eu azi linte pentru prima data si m-am gandit sa incerc reteta ta (sau a Mihaelei), dar ma gandeam daca are vreo importanta ca lintea e verde? Care e mai buna? Mersi

  4. sideris

    Draga Andreea, bine ai venit, sper sa gasesti utile aceste retete. In orice caz, recomand, pe tema culinara, blogurile din coloana din dreapta, sectiunea „De bucatarie”.
    Exista mai multe feluri de linte, in gastronomie sunt insa cel mai des intalnite lintea verde, rosie si maro. Merita incercate toate.

  5. AndreeaM

    Multumesc! Si apreciez promptitudinea.

Scrie-ne părerea ta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Navigate