Două variante de înghețată sănătoasă

Două rețete de înghețată foarte ușor de preparat. Nu necesită ouă, lapte sau zahăr.

Înghețată de ciocolată

Această înghețată se prepară în blender. Întâi punem în paharul blenderului 1 cană de lapte vegetal sau de apă plată rece. Curățăm 3 fructe de avocado bine coapte, le tăiem cubulețe și le așezăm în blender.  Mai adăugăm 3 linguri de cacao și 3 linguri de miere sau câteva picături de îndulcitor ștevie, după gust. Opțional, se poate adăuga praf de vanilie naturală. Se mixează totul, după care se dă la congelator cca. 4-6 ore.

Înghețată de banane

Se prepară extraordinar de simplu, din… banane. Se curăță 3 banane și se taie fiecare banană în 5-6 bucăți, după care se dau la congelator. După cca. 4-6 ore se scot și se introduc în vasul robotului de bucătărie cu lama în formă de S. Se robotizează bucățile de banane și va rezulta o cremă spumoasă, rece, întocmai precum înghețata de banane. Opțional, se poate adăuga lapte vegetal, fulgi de cocos sau alte ingrediente, conform imaginației de moment, pentru a atenua gustul de banane.

Se pot servi împreună, ornate cu fulgi de cocos sau cu un sos preparat din căpșuni date la blender cu puțină miere sau sirop de arțar.

3 comentarii

  1. Cate retete interesante am gasit aici, unele dintre ele foarte usor de preparat, si par si extrem de gustoase! O sa incerc cateva sigur!

Navigate