Pastă de spanac

Am găsit recent o rețetă crudă cu spanac pe care abia așteptam să o încerc. (Descopăr încetul cu încetul că majoritatea vegetalelor sunt infinit mai bune crude decât preparate termic, cum am fost învățați.)

Prin urmare, azi am luat spanac din piață și m-am pus pe treaba. Rezultatul a fost o cremă de o culoare atât de verde și atât de bună la gust – ca sa nu mai menționez sănătoasă.

Așadar, ingredientele:

  • 150 gr spanac proaspăt (cantitate pe care am nesocotit-o și am pus „după ochi”)
  • 100 gr caju (în rețeta originală erau nuci de macadamia și bănuiesc că se pot folosi și alune de pădure, respectiv nuci)
  • 50 ml apă
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • sare, usturoi, condimente (eu am folosit piper, busuioc și cimbru)
  • 1 ceapă mică

Se mixează întâi caju cu apa la blender, apoi se adaugă ceapa și zeama de lămâie și se mixează din nou. Se adaugă puțin câte puțin spanacul și eventual puțină apă, dacă pasta este prea groasă și aparatul nu poate mixa bine (al meu are 1000W). După ce s-a adăugat tot spanacul și s-a mixat bine, se adaugă și sarea cu condimentele și se mixează din nou. Pentru o consistență mai bună, folosiți o lingură de lecitină de soia, adăugată la final odată cu sarea și condimentele (eu nu am folosit și a ieșit totuși bine).

Această cremă-pastă se consumă pe pâine sau chipsuri de cereale integrale. Poftă bună!

14 comentarii

  1. Nu mi-a placut spanacul pana nu am reusit sa-l introduc in retete proaspat. O sa incerc si asta, pare interesanta.

  2. Loredana

    As putea folosi uleiul natural de gabenele ca atare direct pe ten , dupa demachiere ? eventual combinat cu vitamina E ? .. sau este necesara adaugarea uleiului in cremele cosmetice?

    un inceput de weekend cat mai frumos si calduros :D

  3. Loredana

    am uitat sa spun … uleiul de cocos , intr-adevar este „un deliciu” .. :P

  4. sideris

    Loredana, sigur ca uleiul de galbenele se poate folosi si singur :)

  5. camelcutza

    Buna. Ai putea te rog, o postare cu tipurile de ulei potrivite pentru diverse tipuri de piele? Eu seara in loc de crema aplic ulei extravirgin presat la rece de masline, dar m-am cam saturat de el si as vrea sa-l schimb, dar am ten gras si mi-e cam frica sa experimentez

  6. sideris

    Buna. Le precizasem intr-un alt articol, dar ai dreptate, ar trebui reluat:

    – ten gras, normal, mixt: jojoba, macadamia, macese, luminita de seara (primula);
    – ten sensibil: jojoba, migdale, susan, cocos, chimen negru (nigella sativa), galbenele (calendula);
    – ten matur: samburi de caise, susan, macese, avocado, smochin, argan;
    – ten uscat: samburi de struguri, masline, arahide.

  7. Loredana

    Buna ,
    As vrea sa folosesc o crema pentru conturul ochilor , dar nu stiu ce-ar trebui sa aleg . eventual ceva ce as putea prepara eu in casa , mentionez ca eu am tenul ft sensibil .

    Eu ma gandeam la ceva in combinatie cu ulei de galbenele si vitamina E ?
    Astept sfaturi cu nerabdare.
    Multumesc mult
    Loredana

  8. Loredana

    Aaaa.. mai am o nelamurire ,,stie cineva ceva despre produsele Song of india ?..M-ar interesa samponul de par.
    Multumesc

  9. sideris

    Se poate folosi cea combinatie, da. O alta idee ar fi un amestec de 20 ml ulei de migdale si 10 ml ulei de rosa mosqueta. Evident, se poate adauga si vitamina E, 1 picatura.

  10. Loredana

    Multumesc pentru sfat . Uleiul de rosa Mosqueta poate fi folosit si pe ten tanar ( eu am 27 ani )?

    O zi frumoasa

  11. sideris

    Da, sigur. Chiar daca este indicat indeosebi pentru ten matur, dar nu are efecte secundare folosit pe ten tanar :)

  12. „Tot ce e natural e sanatos” …
    Sunt persoane sensibile, cu probleme specifice care au contraindicatii la unele produse naturiste. Stiu ca suna poate un pic ciudat, dar la nicio reteta culinara care promova folosirea alimentelor in stare naturala nu am vazut/citit contraindicatii. Ar fi o idee…

  13. Ma bucur foarte mult ca tia placut, aveam indoieli cand am publicat-o, stii nu toata lumea are aceleasi gusturi…
    Iti mltumesc de asemeni ca ai mentionat sursa.
    Pe curand.

Scrie-ne părerea ta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Navigate