Paste cu sos picant de linte roșie și ghimbir

O rețetă foarte simplu de preparat, consistentă, hrănitoare.

Ingrediente:

  • un pachet paste integrale
  • o cană de linte roșie
  • o ceapă
  • 2-3 cm rădăcină de ghimbir
  • sos de roșii
  • sare
  • chili, curry

Lintea roșie se spală bine în mai multe ape, se lasă la înmuiat 2-3 ore, după care se scurge și se fierbe în cantitate triplă de apă. Când a fiert, se adaugă ceapa și ghimbirul tocate mărunt. Se lasă încă aproximativ 10 minute, după care se adaugă sosul de roșii, sarea și condimentele și se mai lasă la fiert cam 5-10 minute, până dobândește consistență de sos.

Sosul din linte se toarnă peste pastele fierte și scurse. Se poate presăra deasupra pătrunjel proaspăt, tocat mărunt.

Scrie-ne părerea ta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Navigate