Prăjitură sănătoasă – banane și ciocolată

O variantă de prăjitură foarte consistentă, preparată la rece, din ingrediente sănătoase. Nu conține zahăr, făină, ouă sau lapte, este concentrată și sățioasă, cu gust extraordinar.

Blat:

  • cca. 2 căni de sâmburi de nucă
  • 4 linguri cacao pudră
  • 3/4 cană curmale mărunțite
  • un vârf de cuțit sare

Se dau la robotul cu lama în formă de S ingredientele uscate, iar când devin praf se adaugă curmalele, preferabil înmuiate în apă câteva ore înaintea preparării, precum și mărunțite cu cuțitul, pentru a ușura treaba robotului. Se obține un aluat lipicios, care se presează cu degetele în platoul dedicat. Se taie una sau două banane rondele și se așază una lângă alta peste aluat, după care se dă la frigider.

Crema:

  • 1 avocado
  • 2 banane
  • 2-3 linguri cacao pudră
  • 1/4 cană curmale
  • 1 vârf de cuțit vanilie pudră
  • puțină apă pentru ca să se învârtă lamele blenderului

Se pune în blender apa și avocado, apoi bananele, pentru a se forma crema. Se adaugă treptat cacao, vanilia, curmalele și eventual miere, dacă crema nu este destul de dulce de la curmale și banane. Crema se adaugă peste aluat și rondelele de banane, se ornează prăjitura după preferințe și se dă la congelator câteva ore pentru a se întări.

3 comentarii

  1. Eugenia

    Eu nu ma impac deloc cu avocado, stiu ca are o gramada de vitamine si e sanatos, dar mi se pare cam gretos. Asa ca in toate retetele de creme sau inghetate, l-am inlocuit cu banane.

  2. nu pot refuza ciocolata. sub nici o forma :)

  3. sorglos

    eugenia,avocado e foarte bun dar in compozitii condimentate…incearca-l facut crema c un strop de sare,piper,lamaie si ceapa verde taiata marunt.se aseamana gustului de salata de vinete…conteaza condimentele!……la cat e de consistent si de „gretos” este,nu poate fi folosit alaturi de banane sau ca crema intr-o prajitura!e o leguma…totusi…

Scrie-ne părerea ta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Navigate