Prăjitură sănătoasă fără foc

O rețetă încropită rapid, având în minte numeroase rețete publicate de prăjituri vegane, preparate fără foc.

Blatul

  • cca. 2 căni nucă, hidratată 8 ore
  • 1 cană stafide

Crema

  • 1 cană caju, hidratat 8 ore
  • 2 linguri ulei de cocos
  • 2 linguri miere (sau după gust)
  • 50 grame fulgi de nucă de cocos
  • apă
  • vișine (sau căpșuni)

Topping

  • vișine (sau căpșuni)
  • miere
  • cacao (opțional)

Nucile se scurg. Pentru prepararea blatului, se dau nucile și stafidele la robot cu lama în formă de S.  „Aluatul” obținut se întinde cu mâinile în recipientul final, după care se dă la congelator până se prepară crema.

Caju se dă la blender cu apă cât să îl acopere, după care se adaugă fulgii de cocos, uleiul de cocos și mierea. Când se obține crema, se oprește blenderul și se adaugă vișinele, care se amestecă în cremă cu ajutorul unei linguri. Crema cu vișine se toarnă peste blat.

Topping-ul se prepară tot la blender, eventual se mai adaugă puțină apă plată pentru a ajuta lamele blenderului să se învârtă mai ușor. Se toarnă topping-ul în model abstract peste cremă, eventual se pot folosi și vișine pentru decorare.

Se dă prăjitura la congelator. În cca. 2 ore este întărită toată compoziția și se poate servi. Este un desert consistent și sănătos.

2 comentarii

  1. Foarte interesanta reteta, trebuia sa pui si cateva poze sa salivam putin :)).

    Am sa o incerc si eu astazi :)

  2. sideris

    @PS: nu am facut fotografii si nici nu am gasit ceva similar care sa se potriveasca, din pacate.

Scrie-ne părerea ta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Navigate