Sărmăluțe crude cu nuci

Grație Alinei, am descoperit această rețetă excelentă, provenită (cu mici adaptări) de la doamna Elena Niță Ibrian, de la care am învățat, prin intermediul internetului și în decurs de două zile, tot felul de idei prețioase despre un regim alimentar sănătos.

Vă împărtășesc așadar mai jos rețeta acestor sărmăluțe cu nuci, gătite fără foc și fără carne. Gustul lor este splendid, neașteptat de sățios, cu doar 2 ușoare diferențe față de sărmăluțele cu ciuperci sau chiar cele clasice: 1. sunt reci; și 2. nuca dă o aromă deosebită compoziției.

Ingrediente

  • frunze de varză murată
  • 15-20 nuci
  • 1 ceapă mare tocată marunt
  • 3 legături mici de verdețuri
  • 100-150 gr unt
  • 1 linguriță de condimente (cimbru, piper, sare, busuioc, boia de ardei, oregano, ghimbir etc.)
  • 2 linguri ulei presat la rece
  • 1 morcov
  • 2 linguri tărâțe de grâu

Miezul de nucă se taie feliuțe și se amestecă într-un vas cu jumătate din ceapă și o legătură de verdețuri tăiate mărunt, cu condimentele și tărâțele, apoi se încorporează cu untul frecat spumă.

Frunzele de varză se storc bine (nu se spală și nu se țin în apă), li se scoate nervura principală și se taie în bucăți potrivite. Se învelesc sărmăluțele și se așaza pe un platou garnisit cu un amestec din: nervurile și alte felii de varză murată tocate mărunt, restul de ceapă tocată, o legătură de verdețuri tăiată mărunt și un morcov ras fin.

Deasupra se presară cea de-a treia legătură de verdeață tăiată mărunt și se stropește totul cu ulei. Se poate adauga, tot deasupra, pastă naturală de roșii sau roșii tăiate cubulețe. Cât despre umplutură, i se pot adăuga și câteva semințe de in sau de susan.

Scrie-ne părerea ta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Navigate