Francezii interzic celularele la copii

Francezii interzic celularele la copiiFranța era, oricum, cunoscută ca fiind țara cu cel mai bun sistem de sănătate din lume. Dar iată ce idei le-au mai venit francezilor referitor la îmbunătățirea sănătății copiilor lor:

Întâi a fost interzicerea programelor franțuzești de televiziune pentru copiii sub 3 ani (subminată, probabil, de existența cablului și a emisiunilor străine); în orice caz, bravo francezilor pentru acest demers și pentru atenționările repetate adresate părinților cum că statul copiilor în fața televizorului încetinește dezvoltarea mentală a acestora.

În prezent, preocuparea francezilor se extinde și asupra telefoanelor mobile și a efectelor nocive asupra sănătății pe care le exercită acestea. Copiii și adolescenții sunt mult mai expuși riscului de cancer la creier decât adulții, iar folosirea telefonului mobil de către copii este o practică ce trebuie descurajată. Prin urmare, se interzice chiar și publicitatea la telefoanele mobile create pentru copii; de asemenea, se impun noi limite de radiații emise de celulare. Desigur, sunt active și multe campanii ce avertizează părinții despre riscurile la care își supun copiii atunci când le încredințează telefoane mobile. Unele studii internaționale susțin că folosirea telefonului mobil de către tinerii sub 16 ani ar trebui să se facă doar în caz de urgență.

Este drept că a avea un celular mereu la îndemână este util uneori. Dar să ne amintim dacă noi, copii fiind, am avut sau dacă ne-ar fi fost necesar? Nu este cumva tot o nevoie “creată” și “amplificată” de mass-media, ca atâtea altele?

Sursa informației: Eco Child's Play
Sursa imaginii: Flickr
Sideris Organic Shop - Magazin online de cosmetice organice, produse bio si naturale
Abonament Newsletter

Ţi-a plăcut acest articol? Abonează-te la Newsletter pentru a primi direct pe eMail cele mai noi articole!

Comentarii:

1 comentariu la articolul “Francezii interzic celularele la copii”

  1. kozmo spune:

    Da..in Franta nici copii nici adolescentii nu au telefoane mobile…e normal pt ei..
    Verisoara mea e in Franta de cativa ani si are si un copil care e la scoala generala..si cand au venit in romania in vacanta nu le venea sa creda cand vedeau toti copii scolari sau chiar prescolari cu telefoane mobile.
    Au zis ca in FRANTA , pur si simplu nici un copil nu are telefon mobil.

Parerea ta este binevenita: