Ce este „castile soap”?

Expresia castile soap este întâlnită în limba engleză și desemnează săpunul fabricat din ulei de măsline în acea regiune a Spaniei numită Castilia.

Prin urmare, nu este vorba de un brand, ci de un tip de săpun făcut în mod exclusiv din uleiuri vegetale, fără grăsimi de origine animală sau substanțe sintetice. Puritanii consideră că săpunul ar trebui făcut numai din ulei de măsline, dar sunt și variante de castile soap care conțin ulei de cocos și jojoba. Însăși natura acestor săpunuri vegetale este mai blândă față de mediul înconjurător, datorită nivelului mic de pierderi din timpul fabricației. În plus, acest produs este și mai ușor biodegradabil.

Săpunul castile – un săpun cu multiple utilizări

Săpunul castile are mai multe utilizări, pe lângă cea evidentă, de curățare a pielii.

Poate fi folosit ca și șampon și nu necesită folosirea ulterioară a balsamului. Este și mai ieftin și mai eficient decât cocktailul de compuși chimici din șampoanele obișnuite. Săpunurile normale usucă părul, dacă le folosiți pe post de șampon, ceea ce însă nu se întâmplă cu săpunurile vegetale! Prin urmare, chiar dacă nu scrie pe el în mod expres „șampon”, îl puteți folosi și astfel.

În forma lichidă, săpunul vegetal este și mai versatil, putând fi utilizat pe post de spumă de ras, ca șampon pentru animalele de companie, pentru spălarea manuală a rufelor, curățenie generală (diluat și folosit în dozatoare cu spray), ca degresant pentru aragaz și vase (chiar și în mașina automată de spălat vase), dar și ca soluție ecologică pentru dăunatori (în loc de pesticide).

În Sideris Shop găsiți acum săpunuri lichide pe bază de castile soap, parfumate cu diverse combinații de uleiuri esențiale, în cantitate redusă. O variantă ușor picantă, cu Bergamot, Cardamom și Coriandru, dar și o variantă blândă, cu Lavandă și Mușețel.

6 comentarii

 1. M-am abonat cu aprox.2-3 luni in urma la newsletter-ul dvs., l-am primit o perioada, insa de 2-3 saptamani nu mai primesc nimic. Puteti sa verificati ce s-a intamplat? Marturisesc ca pana acum nu am gasit nimic nefolositor in ceea ce primeam de la dvs., asa ca, va puteti imagina ca imi lipseste. Va multumesc!

 2. sideris

  Mara, din pacate stim ca exista o problema. Serviciul pe care il foloseam pentru trimiterea automata a newsletter-elor si pentru aparitia articolelor in reader nu mai functioneaza, are un blocaj inexplicabil, iar pana acum nu am reusit sa identificam ce anume trebuie facut pentru repararea lui. Se pare ca se intampla, speram sa isi revina.
  Multumesc pentru cuvintele frumoase.

 3. hello!!! Imi cer scuze ca nu am mai dat niciun semn de viata, sunt intr-o perioada mai … proasta. Nu e o scuza dar e adevarat. Am intrat pe siteul tau si am vazut multe uleiuri. Vroiam sa stiu daca nu sunt bune cumva si in bucatarie, la gatit. Te intreb deoarece am luat de pe un site un ulei de avocado presat la rece, despre care se spunea ca e bun atat pt uz extern cat si intern. Mersi mult, te pup!

 4. sideris

  Ina, si eu am pus aceasta intrebare furnizorilor, mai ales ca multe din uleiuri se pot folosi la gatit: cocos, susan, arahide… Si la fel cu untul de cacao. Raspunsul primit este ca sunt de grad alimentar, insa, pentru simplificarea formalitatilor, nu s-a apelat la avizarea lor ca si produse alimentare, ci doar de uz cosmetic. Firmele care proceseaza astfel de produse trebuie
  sa fie autorizate pentru a lucra cu alimente si sunt alte norme in domeniu, mai exigente decat pentru produsele de uz extern. Dar am inteles ca produsele sunt de calitate alimentare, chiar daca formalitatile sunt altele.

 5. Mersi! am vrut sa verific, pt a fi sigura ca nu mai contin si alte ingrediente necomestibile. Mersi mult!

Navigate