Săpunul negru african

Cum se fabrică și ce conține săpunul negru african?

Săpunul negru african este preparat în mod tradițional de către cooperativele de femei din Ghana, Africa.

Acesta este fabricat din 50% unt de shea provenit din comerțul echitabil (fair trade), ceea ce asigură un trai mai bun pentru producători. Astfel, cumpărându-l, nu doar ne desfătăm cu beneficiile unui produs inedit, ci contribuim la crearea unui mediu mai bun pentru comunitățile sărace din Africa.

Leșia utilizată în procesul de saponificare este preparată din cenușa păstăilor uscate de cacao.

Pe lânga acestea, săpunul negru african mai conține ulei de nucă de cocos și apă.

Săpunul negru african din Sideris Shop este fabricat manual în Ghana și certificat organic.

Aspectul săpunului negru african

Săpunul negru african solid are un aspect brut și o culoare maro intensă, dată de cenușa din păstăi de cacao.

Mirosul este dat de ingrediente, nu conține uleiuri esențiale sau alte tipuri de parfumante.

Face o spumă abundentă și curăță delicat.

Utilizarea săpunului negru african

Este un săpun deosebit, prețios, care poate fi utilizat și pentru ten, conferind un aspect sănătos și curat pielii, fără să o usuce.

Săpunul african poate fi utilizat pe întreg corpul, inclusiv la spălarea părului.

Este folosit cu succes pentru pielea cu probleme cum ar fi acneea, eczemele, scalpul iritat cu coji. Săpunul negru ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, înmoaie pielea uscată și nu cauzează alergii sau reacții neplăcute. Calmează pielea arsă de soare, curăță tenul acneic în profunzime. Poate fi folosit și în caz de erupții sau mușcături de insecte.

Barbații pot utiliza săpunul negru pentru bărbierit, pentru a evita iritațiile și infecțiile.

6 comentarii

 1. Alexandra

  Preturile mi se par cam mari, comparativ cu cele de pe site-ul lor (http://www.akomaskincare.co.uk) – mai ales in conditiile in care scriu ei pe site ca pentru cantitati mari (asa cum comanda un magazin on-line) acorda discount-uri. Cred ca aveti adaosuri putin cam ridicate.

 2. sideris

  @Alexandra: preturile noastre sunt preturile importatorului, nu noi le stabilim.

 3. Uleiul de cocos si untul de shea sunt saponificate in intregime sau o parte din ele este adaugata dupa ce are loc procesul de saponificare pentru a fi mai hidratant?Eu vreau sa-l folosesc pentru spalarea parului meu gras si orice uleiuri imi lasa parul foarte uns(am auzit ca si parului gras ii trebuie uleiuri pentru a reduce secretia proprie dar in cazul meu acest lucru nu a functionat asa ca am nevoie de un produs fara uleiuri sau unturi nesaponificate).
  Si as vreau sa stiu ce se poate face pentru a evita acele reziduri care raman pe par dupa spalarea cu sapunuri(am observat ca ramane pe piaptan o „chestie” albicioasa si lipicioasa cu toate ca am grija sa clatesc foarte bine parul).
  Multumesc!

 4. sideris

  @Ioana: in lista de ingrediente se prevede doar care sunt acestea, nu si daca au fost intrebuintate in diferite etape ale procesului de fabricatie.

  Spalarea cu sapun solid este ideala pentru parul scurt in general – mai ales sapunul african si cel de alep dau rezultate foarte bune, dar sunt dificil de intrebuintat pentru par lung, bogat. Dupa spalarea cu sapun solid este necesara clatirea cu apa cu putin otet natural de mere, tocmai pentru indepartarea acelui reziduu despre care mentionati. Mirosul de otet nu persista dupa uscarea parului, in special daca este vorba de otet de foarte buna calitate, preferabil bio.

 5. spital veterinar

  foarte interesant! chiar nu stiam asta. inca ceva de adaugat la cultura generala :D

Navigate