O scurtă prezentare a noilor produse din Sideris Organic Shop. De acum, găsiți untul de cacao, de mango, precum și uleiurile prețioase mult așteptate: ulei de cocos, de sâmburi de caise, susan, măceșe, arahide, luminiță de seară, ricin, nuci de macadamia, migdale, jojoba, avocado. Toate cu multiple întrebuințări, atât ca atare, cât și încorporate în cosmetice pe care vi le puteți realiza singure acasa, dacă sunteți pasionate de homemade.
Până una-alta, admirați câteva fotografii cu aceste daruri ale naturii.
Uleiul organic de măcese (rosa mosqueta)
Se folosește ca ulei facial pentru tenul uscat, dar și pentru a remedia problemele întregului trup, cauzate de îmbătrânire sau expuneri solare excesive.
Un avantaj în plus este că previne vergeturile, ridurile și tratează cicatricile.
Uleiul organic de nuci de macadamia
Ușor absorbit de piele, fără a lăsa urme grase neplăcute.
Cu acțiune binefăcătoare pentru cicatrici, arsuri solare sau iritații ale pielii.
Este o bună bază pentru parfumuri de ulei pe care ni le putem prepara singure, și pentru care urmează în curând câteva rețete aici pe blog.
Uleiul organic din sâmburi de caise
Ulei extrem de nutritiv, asemănător uleiului de migdale ca și acțiune și textură, un adevărat beneficiu pentru tenul uscat sau deshidratat, folositor și ca antirid.
Are efect și de prevenire a vergeturilor, putând fi întrebuințat cu succes de femeile gravide.
Uleiul organic de ricin
Un ulei clasic, folosit în multe cosmetice, despre care niciodată nu poți spune destule.
Este foarte hrănitor, îndeosebi pentru păr, gene, unghii. Cred că toate știm încă din copilărie despre aplicările acestui ulei pe gene, pentru alungirea lor.
Uleiul organic de primula (luminiță de seară)
Poate prea puțin cunoscut, însă cu câteva întrebuințări extrem de utile și binevenite. Masajul cu acest ulei ajută la reducerea durerilor abdominale și de bust în perioada premergătoare menstruației, reglează simptomele menopauzei, combate depresia feminină, ameliorează stările canceroase mamare benigne.
Uleiul organic de avocado
Un ulei foarte bogat, o sursă prețioasă de vitamina A, B1, B2, B5, D și E, dar și de aminoacizi, steroli și lecitină.
Îndeosebi apreciat de persoanele cu probleme de piele, cum ar fi eczema sau psoriazisul, sau pur și simplu piele sensibilă și ușor iritabilă.
Uleiul organic de susan
Bun de folosit pentru protecție solară și prevenirea îmbătrânirii pielii.
Catifelează pielea foarte uscată și cu riduri.
Are și un ușor efect afrodiziac.
Uleiul organic de cocos
Uleiul de cocos este bun de folosit “din cap până-n picioare”, fiind bogat în antioxidanți și foarte hrănitor. Efect antirid, dar și ameliorator pentru problemele de piele: eczeme, alergii.
Efectul pentru scalp este unul remarcabil, ajutând la tratamentul mătreții și a părului degradat, prin aplicare înainte de șamponare.
Demachiant, util în manichiură, dar și pentru masajul antistress.
Uleiul organic de migdale dulci
Uleiul de migdale este ideal pentru îngrijirea pielii sensibile, mai ales cea a bebelușilor. Un emolient pentru pielea uscată sau cu iritații.
Masat pe scalp, favorizează creșterea părului.
Uleiul virgin de arahide
Uleiul de arahide are întrebuințări medicinale (mai ales pentru artrită, ulcere sau probleme intestinale), dar și culinare. Are o textură consistentă, lăsând o urmă uleioasă pe piele.
Poate fi folosit ca ulei de bază în aromoterapie, dar și pentru catifelarea pielii uscate.
Uleiul organic de jojoba
Ulei de bază pentru cosmetice de făcut acasă, ușor acceptat de piele, datorită asemănării cu sebumul uman. Poate fi adăugat în creme pentru un plus de eficiență.
Bun demachiant, bun pentru cuticule, bun ulei de masaj, în combinație cu alte uleiuri vegetale.
Pentru scalp este o binecuvântare, prin adăugarea câtorva picături în balsamul de păr, pentru o ameliorare a părului degradat.
Untul organic de mango
Untul de mango este extrem de hrănitor pentru piele, fiind un remediu activ pentru buzele crăpate.
Are o consistență asemănătoare cu aceea a untului de cacao, dar, în contact cu pielea, se topește.
Poate fi folosit în cosmetice realizabile acasă, unele păreri fiind în sensul că este mai ușor de folosit decât untul de shea. Excelent component în săpunurile naturale.
Untul organic de cacao
Untul de cacao este un leitmotiv în numeroase cosmetice naturale, având un efect puternic nutritiv, precum și o aromă irezistibilă de ciocolată.
Este solid, dar se topește în contact cu pielea, prevenind îmbătrânirea pielii și fiind un amic de luat la plajă, întrucât asigură bronzarea uniformă a pielii.
23 comentarii
Folosesc ulei de macadamia de aproape 4 luni si este cea mai buna crema de fata si de corp pe care am avut-o.
Intra rapid in piele si este excelent pentru tenul gras.
Sunt multumita mai ales pentru ca numarul de produse pe care le foloseam s-a micsorat considerabil.
Have a nice day :)
si eu folosesc la fel un ulei de acesta si este f bun
Uleiul de cocos este grozav ca balsam de buze. Il incalzesti putin ca sa il aduci in stare lichida, pui 2 picaturi de ulei de trandafir in el si il torni intr-un recipient mic de sticla sau ceramica (nu metal sau plastic) ca sa se raceasca si sa revina la starea solida. Merita incercat :)
Madalina, la caldura din prezent, nici macar nu trebuie incalzit, deoarece, fiind un produs perfect natural, isi schimba consistenta in functie de temperatura. Asa ca este cu atat mai simplu de facut. Eventual, ar fi poate utila o alta idee pentru inlocuit uleiul esential de trandafiri, care este destul de scump si nu accesibil oricui. Ma gandeam la uleiul de portocala, ce spui, merge? :)
Uleiul de portocala poate irita pielea sensibila (eu am patit-o rau de tot cu el). Ar putea merge ulei de galbenele. E foarte bine tolerat de toate tipurile de piele si „repara” epiderma.
Eu folosesc ulei de alun – ideal pt ten gras sau mixt, insa mi-am luat si ulei de jojoba pt a crea cosmetice acasa. Legat de uleiul de caise, poate v-ar interesa sa stiti cum un mic popor il foloseste de mii de ani in dieta si in mentinerea sanatatii pielii. Articolul este scris de mine, pe blogul meu: http://floridecires7.blogspot.com/2008/10/tinutul-hunza-si-oamenii-sai-exemplu-de.html
Pt balsamul de buze cu cocos de care spunea Madalina – recomand fulgi de ciocolata: dau un gust minunat. Sau puteti pune ulei de menta. Yum!
Ii multumesc acestui site ca m-a facut sa fiu mai atenta cu ce imi hranesc pielea.
In prezent sunt in cautarea unei creme care sa mi se potriveasca, cea cu patru elemente nu imi prieste, asa ca m-as bucura sa imi spuneti parerea dumneavoastra cu privire la crema cu lapte de capra de la Styx.
Cautand ulei de migdale dulci presat la rece am gasit unul incredibil de ieftin de la Manicos. Il foloseste cineva?
Ania, personal nu am incercat crema Styx, insa am incredere in produsele nemtesti/austriece. Mai ales daca nu contin chimicale de sinteza in ele. Insa opinia mea este sa incerci uleiul de migdale si pentru ten (sau pe cel de cocos etc.). Practic, il poti folosi si ca demachiant pentru ochi, si pe post de crema hidratanta, si pe post de ulei de corp.
eu folosesc ulei de migdale dulci amestecat cu cateva picaturi de ulei de cimbru pentru ten uscat este foarte bun
Buna seara! ma poate ajuta careva cu un sfat in prepararea in casa a uleiului de arahide sau cel de cocos? sa aveti Pace!
Puteti sa-mi spuneti daca uleiul de nuca poate fi folosit in cosmetica?
Desigur, daca nu aveti alergie la oleaginoase (ulei de nuca, arahide, migdale, macadamia, unt shea).
De ce la toate uleiurile si unturile de pe site este specificat pentru uz extern? Sa luam de ex untul de cacao : este organic, obtinut din macinarea boabelor fermentate presate la rece.
De ce nu este si comestibil?
Intr-adevar, multe dintre uleiurile si unturile pe care le comercializam sunt comestibile. Insa atat furnizorul, cat si noi recomandam doar uz cosmetic, intrucat produsele au fost avizate doar pentru acest tip de folosinta, pentru consum fiind alte formalitati, carora aceste produse nu au fost supuse.
Am inteles.
Apoi m-as risca sa le folosesc si ca ingrediente culinare ca doar sunt obtinute in acelasi fel ca si cele comestibile. Le-a mai folosit cineva pentru uz intern sau sunt prima care „ma risc” ? :d
Caut de ceva timp ingrediente care sunt benefice pentru bust,dar nu reusesc sa gasesc mare lucru.daca stiti cateva uleiuri sau unturi folositoare mai ales pentru fermitate.:)
@Eviiee: Pentru fermitatea bustului se poate folosi o combinatie de uleiuri vegetale de germeni de grau, smochin de Barbaria si margarete, precum si uleiuri esentiale (maximum 2% din produsul final) de portocala, salvie, geraniu, fenicul, ylang ylang. Prin urmare, la 100 ml de ulei vegetal (combinatie din cele 3 mentionate), se vor utiliza maximum 2 ml uleiuri esentiale combinate. 2 ml inseamna circa 50 de picaturi.
Buna ziua,
Va multumesc pentru ca existati. As dori sa folosesc pentru tenul meu un ulei bio, dar care sa fie si demachiant si hranitor pentru piele, in special pielea din jurul ochilor. Ce imi recomandati? Am in jurul varstei de 30 de ani, iar tenul mixt. Dar un ulei bio care sa se absoarba repede si sa poata fi folosit in timpul zilei, fara a lasa urme de grasime, atat ca baza de machiaj cat si pentru protectie solara?
Va rog sa imi raspundeti, am incredere ca sigur voi gasi ceva care sa mi se potriveasca si sa raspunda acestor cerinte. Va multumesc!
@Simona: probabil un astfel de ulei multiutil ar fi uleiul de susan, insa factorul de protectie solara al ingredientelor cosmetice individual luate, cum sunt uleiurile, nu este stiintific masurat, fiind oricum mic si insuficient. Insa pentru protectie solara puteti incerca un amestec de ulei de susan cu ulei de morcovi si de catina (atentie, ultimele doua au culoare rosiatica, toate detaliile despre ele le regasiti pe shop).
imi plac produsele dv.
as dori sa imi fac o crema pt vergeturi din unt de mango, unt de cacao si unt de shea. Este buna aceasta combinatie?
pt ca separat toate aceste produse sunt bune pt vergeturi. Ma gandeam ca impreuna ar putea sa se completeze reciproc.
@Loredana: sigur că se pot și combina.