Vopsea naturală șaten închis/negru pentru păr alb, blond sau decolorat

Pentru că articolele noastre pe tema vopsirii cu henna au mereu cei mai mulți cititori, am decis să publicăm încă un articol, mai detaliat, specializat pe vopsirea părului alb sau deschis la culoare în șaten închis sau negru. Da, este un proces problematic și nu întotdeauna cu rezultate. Vopselele naturale pentru păr Khadi, certificate ca naturale de BDIH Germania și disponibile în Sideris Shop, pot vopsi în culori închise părul alb, blond sau decolorat.

Este posibil ca vopsirea părului alb în culori mai deschise, sau chiar roșcat, să se facă într-o singură etapă. Dar obținerea unei culori închise se poate realiza doar în 2 etape, una în care se aplică henna, ca bază, iar abia în a doua etapă se va aplica nuanța închisă dorită (vezi tabel atașat).

vopsele de par Khadi tabel ajutatorEste important de știut că, în funcție de structura părului și de culoarea folosită pentru vopsirea părului blond sau alb, se pot obține nuanțe de albăstrui sau verde. Acest lucru se întâmplă în cazul în care părul blond sau alb se vopsește cu vopsele de păr Khadi care au o cantitate mare de indigo în compoziție, respectiv culorile Șaten Închis și Negru. În funcție de intensitatea nuanței de verde, există câteva soluții: dacă nuanța de verde este puțin intensă, aceasta dispare după 2-3 spălări; dacă nuanța este intensă, se poate aplica imediat vopseaua de păr Șaten Deschis de la Khadi; dacă se obține o nuanță foarte intensă, rezultatul se poate remedia cu ajutorul unei vopsele Khadi cu nuanțe de roșu. Se pot obține nuanțe verzui și dacă temperatura vopselei în timpul aplicării este prea scăzută. În aceste condiții, henna nu colorează suficient, iar riscul apariției de nuanțe verzui este ridicat.

În toate cazurile, așa cum am subliniat de fiecare dată, se va efectua un test prealabil.

Vopsirea părului alb sau blond cu nuanțe închise se face în mod ideal în 2 etape: 1. henna roșie & 2. șaten închis, indigo sau negru.

Prima etapă presupune vopsirea părului cu Henna Pură sau cu Henna & Amla și Jatropha. Cele 2 vopsele de păr vegetale colorează în oranj părul alb sau blond și pot fi folosite ca bază pentru celelalte vopsele de păr Khadi din etapa a doua, care au o cantitate însemnată de Indigo în compoziție (Șaten Închis, Indigo, Negru).

Etapa a doua presupune vopsirea părului cu nuanța închisă dorită. A doua vopsire se poate face imediat după ce prima vopsea de păr a fost înlăturată cu apă sau a doua zi, pe părul umezit în prealabil. În mod normal, nu este nevoie ca părul să fie spălat cu șampon între vopsiri atât timp cât nu s-au folosit produse de styling, iar perioada dintre vopsiri nu este prea lungă. Pentru fiecare vopsire este important să se respecte instrucțiunile de utilizare și aplicare a vopselelor.

Nu se poate sări peste prima etapă adăugând henna pură la vopseaua închisă la culoare. Făcând această combinație, se minimalizează riscul de a obține nuanțe verzui, dar culoarea care se obține va fi roșiatică/castanie, nu șaten închis sau negru.

Părul decolorat este un păr degradat care nu are o culoare uniformă. Din acest motiv, vopseaua de păr poate fi absorbită în mod inegal. Pentru a vopsi părul decolorat într-o nuanță mai închisă, trebuie respectați următorii pași: mai întâi se aplică câteva picături de ulei tratament cu amla și se masează ușor (uleiul ajută culoarea să fie absorbită în mod uniform), după care se vopsește părul în cele două etape. Timpul de acționare în cazul părului decolorat trebuie să fie unul mai scurt. Pentru a obține nuanța dorită, părul necesită mai multe vopsiri, de obicei 2-3.

Comments are closed.

Navigate