Vopsirea părului cu Henna și alți coloranți vegetali

În urma interesului vădit pentru vopselele de păr 100% naturale, arătat pe blogul Sideris și nu numai, am făcut puțină cercetare în legătura cu acest subiect. Mai mult, începând cu aceste zile, în Sideris Shop găsiți coloranți naturali de calitate superioară pentru vopsirea părului. Deocamdată, Henna din Pakistan pentru culoarea roșcată, pachete cu diferite procentaje de Henna și Indigo din India pentru vopsirea părului șaten, șaten-roșcat, șaten deschis sau șaten închis, dar și pentru înnegrirea în două faze a părului, pachete cu Cassia și Henna precântărite pentru obținerea culorilor roșcat-arămiu și blond-arămiu, precum și Amla, un tratament pentru părul deteriorat. De altfel chiar Henna și restul de pulberi vegetale – atenție, vorbim despre cele pure, cu adevărat calitative – îngrijesc părul, elimină mătreața, conferă strălucire și sănătate părului.

În curând vom avea de oferit și alte pulberi pentru sănătatea părului: Indigo ambalat individual, Cassia ambalată individual, Lotus, Shikakai, Katam din Yemen, pulbere de mușețel etc.

Dar să vorbim puțin despre aceste „vopsele” naturale.

Iată cam ce cantități de pulberi vegetale aveți nevoie în funcție de lungimea părului:

 • 100 gr – pentru păr scurt
 • 200 gr – pentru păr până la bărbie
 • 300 gr – pentru păr până la umeri
 • 400 gr – pentru păr până la mijlocul spatelui

Calculul de mai sus se aplică la părul drept, deci dacă aveți părul creț, acesta trebuie măsurat cât este umed.

Henna

Henna este o plantă, de fapt – Lawsonia Inermis, ale cărei frunze, făcute pudră, emană o vopsea roșie-oranj, cu efecte antifungice. Culoarea obținută prin vopsirea cu Henna depinde de un număr de factori: condiția părului, intervalul cât este mențnută în păr Henna, ce fel de șampoane folosiți, ce fel de produse de fixare și styling folosiți. De aceea, este indicat să testați amestecul realizat pe o șuviță, pentru a fi sigure că vă place rezultatul. Această șuviță poate fi de la ceafă, așa încât să nu fie ușor vizibilă în caz de nereușită. La fel, durata culorii depinde de cât de frecvent vă spălați părul, ce produse cosmetice folosiți (sunt recomandabile șampoanele naturale, cât mai blânde și simple ca și compoziție) etc.

În Sideris Shop găsiți câteva pachete gata cântărite pentru obținerea diferitelor nuanțe, însă cu Henna nimic nu este sigur, spre deosebire de vopselele chimice, care au rezultate mai predictibile. „Prețul” plătit pentru naturalețe este deci o oarecare asimetrie a culorii, dacă se poate spune așa. Culoarea obținută poate să nu fie uniformă, în special dacă aveți fire albe. Acestea nu vor dobândi culoarea dobândită de restul părului, ci, cel puțin la prima aplicare, vor fi de o nuanță ușor mai deschisă. În general, după mai multe aplicări, ar trebui ca părul să dobândească uniformitate.

Henna folosită singură vopsește părul într-o gamă de culori variind de la oranj, roșu, roșcat-arămiu, în funcție de culoarea naturală a părului dv. Cu cât mai închis părul pe care se aplică, cu atât mai închisă culoarea finală.

Indigofera tinctoria - vopsea de par indigo, henna si indigo pentru parPentru nuanțe de maro, amestecați Henna cu Cassia sau Indigo sau profitați de pachetele gata cântărite pentru obținerea culorilor dorite: șaten, șaten deschis, șaten închis, șaten-roșcat, blond-arămiu, roșcat-arămiu. Dacă amestecați Henna cu Amla, roșcatul va fi mai închis decât ar ieși cu Henna folosită singură. Pe părul șaten deschis, puteți obține un roșcat frumos folosind Henna amestecată cu oțet natural de mere și ghimbir măcinat, lăsat să acționeze pe păr 3 ore. Sau, dacă doriți doar reflexii roșcate, folosiți opțiunea șaten-roșcat gata cântărită. Dacă aveți părul închis la culoare, Henna îi va da reflexii roșcate. Pe părul blond puteți obține șaten cu o tentă roșcată dacă folosiți pachetul șaten deschis. Amestecul de Henna-Indigo (gama Brunette) dă o varietate de culori: șaten, șaten deschis, șaten închis, șaten-roșcat, în funcție de culoarea pe care o are părul dv. Cu cât puneți mai mult Indigo (care este tot o plantă, vezi imaginea din acest paragraf – Indigofera tinctoria) în amestec, cu atât culoarea va fi mai închisă.

Henna oferită de noi este 100% pură, naturală, neamestecată cu chimicale. Calitatea este superioară, conținutul de vopsea mai mare. Este ceea ce se cheamă body art quality Henna.

Cum se folosește Henna? Se amestecă pulberea cu suc de lămâie (și apă sau ceai) într-un vas non-metalic și se amestecă cu ustensile de lemn – sau în cel mai rău caz, plastic; în niciun caz metalice. De asemenea, este bine să lucrați cu mănuși de plastic. Notă: pachetele noastre nu conțin mănuși sau cască de plastic. Pasta de Henna astfel amestecată se lasă să stea 12 ore. Aceasta spre deosebire de pulberea de Indigo, care se folosește imediat după amestecare. După ce a stat 12 ore, mai adăugați apă, ceai de plante sau suc de lămâie până dobandește consistență iaurtului și lăsați să stea încă 12 ore. Abia apoi aplicați în păr, aplicați o cască de plastic și un prosop pentru a spori căldura. Pentru un miros mai agreabil, adăugați praf de ghimbir (se găsește în unele magazine naturiste sau bio). Lăsați Henna în păr pentru câteva ore, de preferință cât mai mult (minimum 2 ore, în general fiind mai indicat 4-6 ore).

Vopsirea cu Henna trebuie făcută cu atenție de a nu păta pielea sau podeaua, așadar este bine de acoperit pe jos și de avut mereu la îndemână puțin suc de lămâie sau oțet pentru curățarea eventualelor pete de pe urechi, tâmple, frunte, gât. Și ar fi bine să aveți un ajutor la aplicare, pentru a vă asigura că s-a acoperit complet tot părul. La final, se îndepărtează Henna din păr cu multă apă și se usucă părul.

Tratamente 100% naturale pentru păr

Cassia Obovata – pulberea acestei plante nu are conținut de vopsea, fiind un balsam natural pentru păr. Cassia lasă părul fin și mătăsos, îndeosebi dacă este folosită constant. Utilizarea Cassia este simplissimă, ea trebuind amestecată cu apă călduță până dobândește consistența iaurtului. Se aplică pe păr, după care se înfășoară capul în folie de plastic și se lasă să acționeze 2 ore. Se clătește și se usucă părul pe cât posibil cu prosopul sau la aer. Cassia se poate folosi și împreună cu Henna, în amestecul pentru vopsire, așa cum găsiți în pachetele speciale de Cassia-Henna pentru culorile roșcat-arămiu și blond-arămiu. Puteți obține culoarea roșcat-arămie pe părul blond sau alb folosind amestecul de Cassia și Henna. 50% Henna și 50% Cassia, amestecate cu suc de lămâie și lăsate să stea 12 ore pentru a elibera conținutul de vopsea, vor da, după menținere pe păr cca. 4 ore, această culoare. Desigur, este posibil să fie nevoie de mai multe aplicări până la o culoare uniformă. Dacă încercați acest amestec pe păr șaten închis sau negru, veți obține reflexii roșii frumoase, vizibile în special la lumină. Folosind 80% Cassia cu 20% Henna, veți obține culoarea blond-arămiu.

Amla – o altă pulbere vegetală (Emblica officinalis) fără conținut de vopsea, splendidă pentru tratamentul părului și scalpului. Este ideală de folosit și pentru a îmbunătăți absorbția în păr a celorlate pulberi vegetale cu conținut de vopsea: Henna și Indigo. Așadar, folosind Amla, veți putea obține o culoare mai puternică la vopsire. Amla se folosește înainte de vopsire, dar poate fi introdusă, în cantitate mică, și în amestecul de Henna și Indigo sau Henna și Cassia pentru vopsire. Ca și Cassia, se amestecă cu apă călduță și se ține în păr 2 ore, după care se clătește. Amla poate fi folosită și pentru corp, pentru o piele mai fină.

Ce mai puteți adăuga în pasta de Henna pentru vopsirea părului

 • Amla – pentru tratament
 • ghimbir măcinat, pentru a îmbunătăți mirosul amestecului
 • flori de lavandă măcinate
 • puțin ulei de măsline – pentru părul foarte uscat
 • în loc de apă puteți folosi ape florale, ceai de mușețel pentru păr deschis și ceai negru pentru par închis la culoare
 • în loc de suc de lămâie pentru pregătirea Henna, puteți folosi suc de portocală proaspăt stors (îndeosebi dacă sucul de lămâie vă irită scalpul)
 • anumite uleiuri esențiale, care conțin terpineol și ajută la culoare: cajeput sau tea tree, în special tea tree. Alte uleiuri esențiale recomandabile: lavandă, geraniu, cardamom, chiparos.

Așadar, succes!

56 comentarii

 1. Parul meu e un castaniu inhis. Inainte singura culoare care imi placea era negru violet…dar nu m-am mai vopsit de cel putin 1 an jumatate. Daca as vrea sa obtin negrul violet cu henna ce ar trebui sa combin si in ce cantitate?

 2. sideris

  Diana, sunt si eu noua pe acest taram si, de fapt, inca nu am inceput sa imi vopsesc parul. Tot ce stiu despre Henna este din experienta altor persoane si mai ales de pe site-ul hennaforhair.com. Din cele citite despre Henna si alte vopsele naturale, cred ca folosirea de Indigo simplu (pe care il vom avea peste o luna) ar putea sa iti inchida culoarea. Sau poti folosi pachetul de innegrire in 2 etape a parului, din care in prima faza se aplica doar Henna si, imediat dupa uscarea parului se aplica si Indigo.
  Doar ca nu iese un negru-violet, ci un negru cu subtile tente albastrui. Acum, desigur, depinde mult de fiecare cum anume va prinde culoarea.

 3. Se poate aplica pe parul vopsit? Nu vreau sa-mi schimb culoarea, vreau sa ramana un saten, insa nu stiu daca prinde pe parul vopsit. Ma refer aici la intensitatea nuantei. Parul ramane stralucitor dupa?

 4. sideris

  Da, se poate aplica pe parul deja vopsit chimic. Mai problematic este invers: sa folosesti Henna si apoi sa te vopsesti cu vopsele chimice – atunci dureaza ceva pana va prinde din nou acea vopsea…

 5. Cristina

  As vrea sa ii cumpar mamei o vopsea henna. Avand parul alb, exista vreo henna care sa ii coloreze parul in saten deschis?

 6. sideris

  Cristina, exista la noi pe sideris.ro, insa trebuie stiut ca pentru parul complet alb este nevoie de mai multe vopsiri pentru a se ajunge la saten complet. Rezultatul dupa prima vopsire s-ar putea sa nu fie spectaculos.

 7. Intrebati si fetele care s-au vopsit cu Henna. Stiti cum reusesc sa scape de culoare atunci cand se hotarasc sa renunte? Cu foarfeca!:)

 8. sideris

  Pai nu e la fel si in cazul vopselelor toxice? De exemplu, daca sunt bruneta si vreau sa devin blonda, tot nu pot dobandi direct culoarea, nici macar prin oxigenare + folosirea vopselelor chimice. Deci din punctul acesta de vedere, ambele optiuni – chimica si naturala – sunt la fel.

  Macar vopselele vegetale nu sunt periculoase la sarcina si nici nu au risc atat de crescut de alergii cum au celelalte. Cunosc o persoana care a fost pe punctul de a deceda din cauza vopselei chimice si a ramas cu sechele (si nu era la prima vopsire). In cazul acestor persoane, si nu numai, alta optiune de vopsit nici nu exista in afara de henna, indigo etc.

 9. Este o remarca corecta.Henna este un produs natural si riscurile sunt minime (exceptie tatuarea cu henna, dar nu face subiectul discutiei). Am facut referire doar la „imbibarea” parului cu aceasta vopsea de care greu mai scapi. Despre …”daca sunt bruneta si vreau sa devin blonda, tot nu pot dobandi direct culoarea, nici macar prin oxigenare + folosirea vopselelor chimice”; riscul de a avea (cel mai probabil)un par deteriorat este direct legat de fitza. Recomand produsele fara amoniac sau cele care au un continut mic din acest produs. Unele produse profesionale sunt insotite de uleiuri naturale de protectie care isi fac foarte bine treaba… Mi-am dat cu parerea DOAR dupa ce s-au plans unele fete despre folosirea hennei. Asta nu inseamna ca nu e un produs bun. Din pacate, cunosc si fete care au patit-o cu asa zisele vopsele profesioniste. Mersi pentru dialog:)
  Ema, Brasov

 10. am auzit de la unele persoane ca henna este cancerigena. este adevarat?

 11. sideris

  Daca si henna este cancerigena, inseamna ca nu mai avem chiar nimic pentru vopsirea parului :)

 12. loredana

  Buna…sunt o bruneta vopsita..dar la orige…satena.. am parul destul de rar si deteriorat fapt datorat vopselei…as vrea vrea s incerc henna neagra…am oare noroc sa egalizez nuanta?adica..la radacina nu iasa mai deschis iar restul sa se pastreze in nuanya obtinuta in prealabil prin vopsire?
  multumesc….
  aa…am inteles ca la henna neagra se adaoga sare pentru intensicarea culorii …asa e?

 13. sideris

  Da, sunt sanse sa obtii negru, insa nu iti pot garanta acest lucru. Indigo este totusi o vopsea naturala, o planta, nu exista garantii. Nu am mai auzit pana acum de adaugarea de sare, poate stiu alte cititoare detalii despre aceasta idee.

 14. daca combin hena maro inchis cu un pic de hena neagra iese un brunet mai deschis?sau mai bine combin hena maro cu indigo?

 15. sideris

  Ramona, henna neagra = indigo, nu prea am inteles intrebarea ta. Henna nu are nuante diferite (este doar rosie). Daca te referi la pachetele din shop, ele contin 2 pungulite fiecare, una de henna + una de indigo, in diferite gramaje pentru ca, impreuna, sa dea nuanta specificata pe pachet.

 16. merci sideris dar eu nu mai inteleg nimic.Am inteles ca henna negru iti face parul negru cu reflexe albastrui iar eu vreau un brunet normal nu prea inchis.Vanzatoarea de la plafar mi-a dat henna maron inchis paris,mi-am facut o suvita si nu se vede nici o diferenta.Ma gandeam ca daca combin henna maro cu henna negru iese un maro inchis spre negru.Sau sa iau de la plafarhenna plus ca acolo au paleta de culori si vad ce iese dar e crema si are ceva chimicale cum am vazut ca au toate vopselele din plante.Dupa ce mi-a cazut jumatate din par(cand ma spalam pe cap imi cadeau suvite cat degetul) de la vopselele chimice mi-e frica sa ma mai vopsesc dar nici asa nu pot sa stau ca parca sunt baba.

 17. sideris

  Pentru brunet normal poti incerca cu 25% henna si 75% indigo, facute pasta separat si amestecate numai inainte de vopsire. Henna maro nu exista, cum spuneam, henna este exclusiv rosie. Daca pe un produs scrie „henna maro/saten etc.” inseamna ca este amestecata cu altceva. In orice caz, unele persoane obtin culoare cu henna si alte pulberi vegetale numai dupa mai multe vopsiri, nu din prima, depinde de calitatea firului de par, de nivelul de albire etc.

 18. EVELINA

  Buna fetelor,

  eu ma vopsesc cu henna de foarte multi ani…am folosit toate variantele de henna, romaneasca, frantuzeasca si indiana. Am ramas la cea indiana care mi se pare cea mai buna. Are mai multe variante de culori ( roscat, maro, negru, blond ), eu fiind satena am folosit roscat si negru. Pt negru combin un pliculet roscat si unul negru pt ca dupa vopsire este foarte negru. Am folosit si negru simplu si mi-a iesit negru albastrui. Culoarea dureaza cca 3 luni la culoare neagra si 2 luni la roscat.
  Am folosit si variante combinate, dupa henna la ceva timp m-am vopsit cu o vopsea cu amoniac si invers…va pot spune ca , culoarea a prins mereu pt ca nu am schimbat radical culoarea. Acum sunt insarcinata si nu m-am mai vopsit, dar nefiind toxica o sa ma vopsesc din nou din luna a 5 a ca sa improspatez culoarea. Am si fire albe, prinde mai deschis pe firele albe si culoarea se duce mai repede, dar nu ma deranjeaza .
  Mod de preparare: amestec pulberea de henna cu un galbenus de ou, putin balsam obisnuit de par, putin ulei de masline si apa calda. Se adauga apa pana se face o pasta ( ca o budinca ) apoi se aplica pe par si aplic o punga de platic sau o casca de baie de plastic…si astept o ora , apoi ma spal bine.

  Henna este foarte buna pt cele care nu doresc schimbari radicale de culoare a parului…daca doriti negru, culoarea iese foarte bine, este un negru intens si lucios. Folositi cu incredere henna, mai ales ca este si accesibila.

 19. sideris

  Multumim pentru interventie. Trebuie insa sa intervin cu o foarte importanta precizare. Henna da o singura culoare, si anume roscat. Nu exista henna de nici o alta culoare decat roscat.

  Vopseaua la care ati facut referire este probabil un mix de plante pentru diferite nuante, nu henna singura, caci henna folosita singura pe par da numai si numai culoarea rosie. Vopseaua neagra se cheama Indigo, desi i se mai spune impropriu si „henna neagra”. Intr-adevar, folosita singura, Indigo da nuanta negru-albastrui, deci pentru un negru cald, trebuie folosita in combinatie cu henna. O alta denumire folosita de comercianti in mod gresit este „henna neutra”, care de fapt este planta Cassia, ea necolorand parul.

 20. Buna tuturor! Sunt in cautarea unei metode naturale de vopsire a parului si am dat peste batoane de henna de la Lush. Numele ales de ei e foarte funny, Caca :)Pe mine ma intereseaza Caca Brun, posibil amestecat cu Noir, ca sa evit nuantele de rosu. A mai incercat cineva? Cum se comporta in timp? Mersi mult!

 21. Steliana

  Salut. Am si eu o intrebare. Doresc sa folosesc henna pentru sanatatea parului, nu pentru colorare, deoarece eu am parul vopsit si am inteles ca nu prinde. Intrebarea este – care este diferenta intre cassia obovata – amla – henna incolora? Le pot folosi pe toate trei o data? Eu am parul saten deschis, mi-a ramas vopsea pe par, dar nu se cunoaste, nu cred ca am sa-l mai vopsesc vreodata, desi il vreau negru. In timp, pot folosi henna pentru negru? Sau decot de frunze de nuc? Multumesc!

 22. sideris

  Steliana, henna pura este posibil sa prinda peste parul vopsit. Henna are o singura culoare, rosie, nu se pot obtine alte culori cu ea folosita singular. Pe par blond iese oranj, pe par saten iese roscat, iar pe par brunet ies reflexii roscate.
  Cassia este numita si henna neutra, ea nu are colorant – sau are foarte putin – si este un bun conditionator pentru par, este folosita adesea in vopsire alaturi de henna pentru a-i spori efectul.
  Amla este o alta planta, fara efect de colorare, insa se foloseste adesea in procesul de vopsire tot pentru intretinerea sanatatii parului si potentarea efectului henna/indigo.
  Daca doresti doar intretinere, nu si vopsire, poti folosi fie Cassia, fie Amla.
  Pentru negru, henna se amesteca cu Indigo in proportie de 75-80% indigo si 25-20% henna sau intai se aplica henna, se spala, se usuca parul, apoi peste o zi sau doua se aplica indigo. Procedeul este destul de suparator, e de durata si culoarea intermediara poate deranja. In plus, este posibil sa trebuiasca repetat pentru obtinerea unui negru perfect.
  Pentru o simpla inchidere a nuantei, se poate folosi decoctul de frunze de nuc.

 23. karladiana88

  Buna ziua as avea si eu o mica nelamurire.Eu ma vopsesc de la 19 ani deci cam 2 ani anul acesta si am trecut de la vopseaua fara amoniac Casting-negru albastrui, la saten inchis,mahon,visina putreda pana rosu bordeaux(vopsea ceva mai naturala)acum 2-3 saptamani.M-am hotarat sa nu ma mai vopsesc,desi nu am probleme(par deteriorat,caderi masive sau uscat ci din contra e in continuare des si firul gros).As incerca insa henna roscat(E nuanta ce ma prinde cel mai bine).Mama mea se vopsea acum multi ani cand nu avea asa multe fire albe cu henna frantuzeasca si avea o nuanta extradordinara de acaju.Daca peste ceva timp 2-3 luni ma vopsesc cu henna roscat exista sanse sa-mi prinda sau din cauza vopselelor chimice utilizate anterior exista sanse nule?Va multumesc anticipat.

 24. sideris

  Henna pura este exclusiv rosie, iar culoarea rezultata depinde de culoarea dv. Daca sunteti blonda, veti fi oranj cu henna, atentie deci.
  Henna prinde peste vopseaua chimica, doar invers nu se poate, adica sa va vopsiti chimic dupa henna.

 25. karladiana88

  Sunt saten mediu spre inchis natural asa sper sa prinda.Va multumesc oricum pentru ca faptul ca mi-ati dat sperante in aceasta privinta.

 26. Buna . As dorii sa ma indrumati si pe mine cum se foloseste henna si etapele ei si cam care ar fi rezultatul. Culoarea naturala a parului meu este saten deschis , am fost vopsita bruneta .. am scapat de el si am incercat un saten inchis de care sunt multumita ca nuanta numai ca NU MAI VREAU SA MAI FOLOSESC PRODUSE CHIMICE! As dorii sa incerc henna de altfel este si sfatul medicului :) , insa nu as vrea sa capat o nuanta rosie asa cum am citit si mai sus ca henna iti face parul rosu :) nu mersi de rosu ! Cu ce pot amesteca mai exact ca sa obtin un saten inchis frumos :X? Multumesc , astept raspuns.

 27. sideris

  Delia, exista sute de retete pe internet pentru prepararea henna.
  Cateva linii calauzitoare pe scurt, desi se regasesc pe acest site deja:
  Henna da numai culoarea rosie, se amesteca cu suc de lamaie sau otet si se lasa peste noapte. Pentru saten inchis, se foloseste 20% henna si 80% indigo. Atentie insa, aceste procente nu sunt garantate 100% sa dea culoarea dorita, incercati pe o suvita la spate intai. Henna, Indigo si alte vopsele naturale vin cu prospecte de utilizare, unde veti gasi toate instructiunile dorite. Daca henna se lasa peste noapte in pasta, indigo se amesteca cu apa numai inainte de vopsire, apoi se adauga peste pasta de henna.
  Aici un site cu zeci si zeci de retete si experiente ale celor care folosesc vopsele naturale: http://www.hennaforhair.com/ (in engleza)

 28. Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine. Nu vreau sa mai folosesc vopsea cu chimicale, as folosi si eu henna. Culoarea naturala a parului meu este blond inchis(saten), sun vopsita blond mediu, si mi-as dori o nuanta de saten deschis sau un blond inchis daca se poate. Si mai am o problema, la noi, in Baia Mare nu se gaseste henna naturala. De unde pot sa o procur. Astept cu nerabdare un raspuns. Felicitari pt site

 29. am uitat sa precizez ca datorita firelor albe apelez la vopsea.Va pup

 30. sideris

  Atentie, henna este numai rosie si nu deschide culoarea parului. Pe par blond inchis, veti obtine un roscat-portocaliu cu henna simpla. Se poate folosi henna + indigo pentru saten-roscat, iar pentru nuante de blond inchis-cenusiu folositi katam in combinatie cu putina henna si mai multa cassia.
  Pulberile naturale din plante pentru vopsit se pot comanda la noi pe site, sideris.ro, sectiunea Par> Vopsea naturala, gasiti toate detaliile despre cumparare pe site.

 31. Mariana

  Buna, am 17 ani si parul saten inchis, m-am interesat de henna si asa am ajus la voi, nu vreau decat sa ii dau o nuanta de roscat si am mari emotii mai ales pentru ca nu mi-am mai vopsit parul pana acum si, in plus, am aflat ca ultimul mod in care pot sa scap de culoare e sa ma tund (nu am de gand sa ma tund in viitorul apropiat). Mai trebuie sa precizez ca am parul destul de fragil. M-ar interesa cum pot obtine o nuanta „decenta” de rosu si cum/in cat timp pot sa scap de culoare.

 32. buna m-am vopsit cu hena brunet,dar atunci cand am aplicat-o pe par a ramas tot verde si se intarea ca zatul de cafea,iar la sfarsit dupa ce m-am spalat doar cu apa calda si s-a uscat am obervat ca nu mia acoperit si firele de par alb. Ce sa fac? Nu era hena naturala? Sa ma mai vopsesc odada? Eu am facut alergie la vopseaua chimica si la 30 de ani am foarte mult par alb si trebuie sa ma vopsesc asa ca ajutor.

 33. sideris

  Henna ramane verde cand este aplicata pasta pe par, este firesc. Nu mereu firele albe sunt acoperite, iar cand sunt acoperite este posibil sa nu fie uniforme ca nuanta cu firele care nu sunt albe. De la persoana la persoana difera modul in care actioneaza henna. Uneori ea isi face efectul dupa aplicari constante.

 34. catalina

  buna. eu am parul brunet vopsit…problema e ca asta vara m-am facut blonda deci m-am decolorat si in toamna m-am facut inapoi bruneta cu l’oreal casting…care s-a cam dus si am o nuanta cam ciudata in cap ceva maro deschis. imi recomandati vopsirea cu henna? m-ar interesa f mult dar am auzit si multe pareri negative…am auzit ca e buna si pt regenerare si pt caderea parului ceea ce as avea nevoie. m-ar interesa sa ma vopsesc cu henna negru.va multumesc

 35. catalina

  astept un raspuns cat de rpd se poate merci

 36. sideris

  Buna ziua. Asa cum apare precizat in mai multe randuri, henna neagra nu exista, este o expresie nefericit aleasa. Henna este exclusiv rosie. Culoarea neagra se obtine folosind indigo sau henna si apoi indigo.
  Opinia negativa despre henna poate fi fie ca nu prinde, daca nu este calitativa sau daca parul este intens tratat, astfel ca nu poate absorbi vopseaua naturala; fie ca dupa aplicarea henna/indigo o vopsea chimica nu mai prinde, ceea ce este adevarat, astfel ca trebuie intotdeauna efectuat un test prealabil pe o suvita ascunsa, spre a vedea daca va place rezultatul. Pentru uniformizare si culoare persistenta, vopseaua naturala se aplica regulat, intrucat se poate intampla ca numai in timp sa ajungeti la nuanta dorita.

 37. catalina

  mi-am luat henna tratament dar vad ca e net scrie ca e vopsea si eu nu vreau vopsea
  scrie pe cutie heena
  si arata o femeie
  da nu scrie nik de culoare

 38. catalina

  m-am dat cu hena tratament i mi-a iesit un roscat maroniu!dar e ok imi place culoarea

 39. m-am vopsit cu hena neagra,pe care am cumparat-o de la plafar ,de mai multe ori si nu imi acopera firele de par alb in totalitate,intradevar nu imi mai cade parul deloc si chiar s-a indesit. De care hena sa cumpar si de unde?multumesc anticipat pentru raspuns.

 40. sideris

  Noi avem vopsea de cea mai buna calitate, pulberi pure de plante, fara adaosuri: henna, indigo, katam, precum si pulberi ajutatoare in vopsire: amla, cassia, lotus, hibiscus etc.
  http://sideris.ro/cosmetice-bio-organice-par/vopsea-naturala.html
  Trebuie insa inteles ca, desi aceste pulberi de plante sunt de cea mai buna calitate si sunt pure, este posibil sa nu acopere uniform firele albe decat dupa aplicari constante sau poate niciodata. Sunt produse naturale – cand spun acest lucru vorbesc despre ale noastre, nu cunosc calitatea celor de la plafar -, deci nu pot da rezultatele perfecte pe care le dau produsele conventionale.

 41. Andreea

  Buna, mi-am dorit sa ma vopsesc bruneta(negru) cu produse 100% naturale si am reusit cu „Vopsea de par naturala pudra Henna & Indigo, culoarea Neagra, 200 gr – Henna Boy”, rezultatul a fost super.La urmatoarea vopsire va trebui sa folosesc acelasi procedeu, intai vopsire cu Henna si apoi indigo, sau pot folosi doar indigo? Multumesc

 42. sideris

  Avem cliente care folosesc numai indigo la vopsirile ulterioare si culoarea iese negru cald, foarte placut. Probabil nu functioneaza egal de la o persoana la alta, puteti insa incerca sa aplicati numai indigo.

 43. Luminita

  Buna seara,

  va rog sa-mi spuneti daca aveti henna pentru intarirea firului de par si pt crestere.Prin anii 87-88, tatal meu mi-a adus din Maroc henna care imi indesea parul si crestea foarte repede, dar parul avea si o culoare de roscat inchis.Era extraordinar de buna si ma dadeam o data pe saptamana.Credeti ca gasesc asa ceva la dvs?
  Multumesc

 44. Buna ziua, exista vreo combinatie de plante 100% naturală care sa coloreze blond-roscat un par saten deschis cu 40% fire albe? Va multumesc,
  Diana

 45. sideris

  @Diana Laura – se poate incerca o combinatie de cassia si henna in proportie de 80% – 20%, insa rezultate se vor observa numai dupa aplicari repetate. Foarte important este sa faceti un test prealabil (avem si un articol pe blog pe aceasta tema), pentru a nu avea surprize neplacute legat de nuanta obtinuta.

 46. Folosesc henna de 3 luni.Sunt multumita,parul incepe sa capete vigoare,nu mai cade.
  Doresc un sfat privitor la culoare.
  Cand ma vopseam cu produse chimice,foloseam culoarea acaju care mi se potrivea.
  Doresc sa cumpar de la dumneavoastra henna si va rog sa-mi recomandati ce alte pulberi vegetale trebuie sa comand (parul e pana la umeri)pentru a obtine culoarea sus-mentionata

  Multumesc

 47. sideris

  Ca sa obtineti un acaju (negarantat, caci cu henna rezultatele depind de la o persoana la alta), puteti adauga la henna hibiscus si eventual si amla.

  La 100 gr de henna folositi cate 20 de gr de pudra de hibiscus pentru inceput si efectuati o vopsire sa vedeti daca apare vreo diferenta. Daca doriti ceva putin mai inchis, la urmatoarea vopsire adaugati si 20 de gr de pudra de amla.

  In cazul in care doriti si mai inchis, va recomand combinatia de henna + indigo Saten Roscat.

  E nevoie de experimentari in timp pana la obtinerea culorii dorite, acesta ar fi dezavantajul colorantilor vegetali. Insa confera tinuta si sanatate parului, astfel ca efortul este rasplatit in final.

 48. am parul alb in proportie de 70% la radacina, in rest este negru. As vrea sa raman bruneta, dar sa ma vopsesc in mod natural deoarece imi cade foarte mult. As putea sa realizez acest lucru cu henna, sau altceva? La ce interval de timp te poti revopsi cu henna?
  Multumesc

 49. sideris

  @Dalila:
  Colorantii vegetali de tip henna acopera firele albe fie slab (daca nu sunt calitativi), fie neuniform (chiar cu henna si indigo de calitate, la primele vopsiri, cel putin, firele albe nu vor fi chiar la fel de inchise ca restul parului).
  Am mai scris aici pe blog despre vopsirea parului negru cu coloranti vegetali, chiar recent, cautati articolele respective. Se foloseste fie doar indigo, fie intai se vopseste parul cu henna (rosu), apoi indigo – in acest fel prinde mai bine culoarea.
  Intervalul de revopsire este similar cu cel clasic.

 50. svetlana

  doresc sa va intreb e adevarat ca henna neagra nu se spala sunt disperata am obtinut un negru intens si nu-mi place ce sa fac?mersi milt

 51. sideris

  @Svetlana: dacă sunt pur naturale, de calitate, henna (roșie) sau henna numită ”neagră” (indigo) nu trec prin spălare sau vopsire chimică. De aceea este obligatoriu testul prealabil.

 52. maria lupascu

  ce norocoase sunteti ca gasiti henna proaspata. la israel henna nu-i proaspata si nu ajuta la intarirea parului, imi pare foarte rau

Navigate