Balsam calmant pentru pielea bebelușilor

Ingrediente

 • 40 ml ulei de cocos
 • 10 ml ulei de mușețel
 • 2 grame alantoină
 • câteva picături de apă florală de Neroli

Uleiul de cocos se topește pe baie de abur sau se menține recipientul în vas cu apă foarte caldă preț de câteva minute, până se lichefiază.

Alantoina se amestecă cu o cantitate foarte mică de apă florală (sau apă distilată) și se omogenizează cu o spatulă dezinfectată, până devine o pastă. Separat se amestecă uleiurile și li se încorporează pasta de alantoină cu apă.

Balsamul se ține la rece, ca să se întărească uleiul de cocos.

6 comentarii

 1. Eu nu as recomanda uleiul de cocos decat ca si tratament pentru scalp iritat sau eczeme. Am gasit informatii cum ca uleiul de cocos chiar usuca putin pielea, si eu personal am avut aceeasi experienta cu el. Sunt curioasa alte fete cum s-au simtit!

 2. sideris

  Unturile, uleiurile si cremele fara apa (balsamuri) se absorb cel mai bine si nu usuca pielea daca sunt aplicate pe pielea putin umeda. Ele astfel impiedica pierderea de apa la nivelul pielii.

 3. Ciao…vreau sa ii fac o crema la bebe-ul meu si am gasit 3 categorii de unt/ulei de cocos si vream sa te intreb care din ele e cel mai bun petru creme…cocos bio presat la rece, cocos BP 93 si cocos dezodorizat presat la rece?

 4. sideris

  Bio, presat la rece. Cel mai bine este sa fie pur, nesupus altor interventii.

 5. Consumatorul.com

  De unde se pot procura ingredientele pentru a prepara balsamul?

Navigate