Câteva sfaturi pentru a combate căderea părului în mod natural

Firele de păr cad. Și este normal să fie așa, câtă vreme nu cad mai mult de circa 100 pe zi. Pentru căderea masivă a părului sunt mai multe cauze: medicamentația, chimioterapia, factorul genetic, regimul alimentar sărăcăcios, dereglările hormonale, stresul, slaba circulație la nivelul scalpului.

  • Citiți lista de efecte secundare ale medicamentelor pe care le luați. Nu luați medicamente în exces, multe probleme de sănătate se pot vindeca prin homeopatie sau ceaiuri de plante. Desigur, la îndrumarea unui specialist, însă unele remedii naturale pot fi luate fără nici un risc și pe cont propriu.
  • Dacă părul a început să cadă după începerea unei anumite diete, ar trebui regândita dieta respectivă. Slăbirea nu trebuie să distrugă organismul, ci să îl umple de vitalitate și să îl curețe de toxine. O dietă care vă face să vă simțiți… pur și simplu rău nu este o dietă adecvată.
  • Unele studii japoneze au arătat că un consum ridicat de grăsimi animale crește producția de sebum. Reduceți deci grăsimile animale, înlocuindu-le cu grăsimile vegetale și renuntați la alimente cu grăsimi hidrogenate. Renuntați la dulciuri cu zahăr alb și la produse de patiserie cu făină albă, precum și la alimente procesate.
  • Mâncați variat, aduceți-vă aminte să consumați grăsimi bune cum ar fi uleiurile vegetale presate la rece – îndeosebi ulei de in -, nuci, alune, migdale, semințe crude, avocado, multe verdețuri crude. Este mai simplu să mănânci crud, nu presupune nici efortul de a găti, plus că astfel se conservă substanțele nutritive ale legumelor. Biotina (vitamina H) conținută în ovăz, nuci și orez brun, este de asemenea de ajutor. La fel și fierul, conținut în verdețuri, caju, fructe uscate, coacăze. Absorbția fierului de către organism trebuie ajutată prin consumul de vitamina C, pe care o obținem din citrice, kiwi, căpșuni. Puteți lua și un supliment de vitamine din complexul B.
  • pentru îmbunătățirea circulației sangvine la nivelul scalpului, adăugați câteva picături de ulei esențial de rozmarin în șampon și masați bine scalpul la spălare. Dacă, desigur, nu sunteți alergici la el. Folosiți șampoane naturale, neinvazive, care nu dau senzația de mâncărime a scalpului.
Adaptat după Care2

Comments are closed.

Navigate