Cel mai ușor secret pentru un ten de regină

Bănuiesc că deja știi că un mic dejun bun este unul ce conține fulgi de ovăz. Dar ce-ai zice dacă ți-aș spune că ovăzul este cel mai bun mic dejun și pentru tenul tău?

Pentru tratamentul de mai jos, ai nevoie de fulgi de ovăz. Încearcă să cumperi bio, dar sunt buni și cei obișnuiți. La preț, diferența este oricum nesemnificativă. Doar să fie fulgi de ovăz simpli, fără adaosuri, arome etc.

Apoi îi macini în mașina de măcinat cafea, dar nu foarte fin, căci nu trebuie să fie ca și făina, ci puțin grunjoși – scopul fiind exfolierea.

Pune praful de ovăz astfel obținut într-un borcan cu capac și folosește dimineața, pe tenul umed, într-un masaj circular ușor, evitând desigur zona ochilor. Dacă ai timp, poți lăsa praful de ovăz să acționeze timp de 5 minute. După clătire, aplică o cremă hidratantă.

Acest tratament este apreciat de multe femei, pentru că exfoliază tenul, îl curăță și chiar ameliorează petele maronii și alte imperfecțiuni ale pielii. Și este un tratament ieftin. Merită.

4 comentarii

  1. organicka

    Are multe „aplicabilitati” ovazul…fulgii din ovaz (simpli) sunt foarte buni pentru persoanele care sufera de ulcer, gastrita – reduc aciditatea.Si cum asta e deja boala secolului, ovazul n-ar trebui sa lipseasca din casa.

  2. as vrea sa stiu daca acest tratament poate fi folosit in fiecare zi ?

  3. sideris

    Elena, revin cu o precizare: chiar daca sursa mentioneaza acest remediu ca pe unul zilnic, totusi sunt convinsa ca depinde si de tipul de ten al fiecareia; de exemplu un ten sensibil sigur nu trebuie sa faca prea des o exfoliere. „Principiile” exfolierii spun ca ea se face de 2-3 ori pe saptamana. Acum depinde si de cat de maruntiti sunt fulgii de ovaz: daca foarte fin, spalarea cu ei se poate face cu siguranta zilnic, dar daca raman particule mai grunjoase, cred ca trebuie aplicat principiul de 2-3 ori pe saptamana.
    Personal, incerc succesiv mai multe variante de masti naturale si tot felul de retete, astfel ca nu pot spune ca am avut continuitate cu vreuna, deci nici cu aceasta.

Navigate