Cum să obții culoarea neagră cu Henna și Indigo în 2 pași

Cine poate folosi această rețetă: orice persoană care dorește un păr negru, indiferent dacă există sau nu fire albe. Vopseaua va prinde însă cel mai bine la persoanele cu păr natural șaten închis sau negru. Părul deschis la culoare, precum și părul cu fire albe necesită mai multe vopsiri până la dobândirea unei culori negre uniforme, chiar și cu această vopsea de calitate foarte bună.

Produse disponibile:

 • pachet henna și indigo pentru culoarea neagră – 200 gr

SAU

 • henna simplă din Pakistan – 100 gr ORI henna simplă din India – 100 gr, plus
 • pudră de indigo – 100 gr

Fie se utilizează primul pachet (cele două pudre de plante sunt ambalate separat), fie coloranții de la ultimele două puncte, în combinație.

Pentru a obține culoarea neagră, se poate aplica și direct indigo pe păr închis la culoare, însă cel mai bun rezultat se atinge folosind în două faze vopseaua, întâi henna, și abia apoi indigo. Acest lucru pentru că pudra de indigo prinde cel mai bine pe un păr deja vopsit cu henna.

IMPORTANT:

 • întotdeauna se vor efectua teste pe o șuviță înainte de vopsire, detalii aici; coloranții capilari vegetali sunt un angajament de durată, astfel că trebuie să ne asigurăm că ne va plăcea rezultatul;
 • folosiți henna și indigo de calitate;
 • pudrele vegetale cu efect colorant se aplică mai dificil decât o vopsea din comerț, însă rezultatul este nu doar un păr vopsit, ci și un păr sănătos, strălucitor.

Faza 1 – HENNA

Întai se amestecă pudra de henna cu suc de lămâie (sau de portocală, dacă sucul de lămâie vă irita scalpul) și se lasă pasta obținută să stea acoperită peste noapte, într-un loc călduț. Înainte de aplicare se poate îmbunătăți pasta de henna cu o linguriță de ulei vegetal, în special dacă aveți părul uscat sau deteriorat.

Se aplică pe păr pasta de henna, după ce părul a fost în prealabil spălat (fără balsam) și uscat.

Pentru ca vopseaua să prindă foarte bine, este necesar ca părul să fie foarte curat, domeniu în care pudrele vegetale (shikakai, reetha) sau argila sunt de mare folos.

Se acoperă capul cu o cască din plastic și se lasă să stea câteva ore (minim 2). Apoi se clătește cu multă apă și se usucă bine părul.

Veți obține în păr o nuanță roșiatică, iar dacă aveți fire albe, acestea vor ieși oranj.

Faza 2 – INDIGO

Se poate trece la indigo fie în aceeași zi, fie a doua zi, în funcție de cum aveți timpul și răbdarea necesare vopsirii.

Indigo se amestecă cu apă și se aplică imediat. Pasta de indigo, prin natura texturii sale, este destul de dificil de aplicat, tinde să cadă din păr, de aceea ar fi util să avem un ajutor atunci când ne vopsim.

Se aplică pasta de indigo și apă uniform pe păr, din belșug, pe fiecare șuviță, se acoperă din nou capul cu o cască de duș și se lasă câteva ore (minim 2). Se vor curăța petele de pe frunte sau mâini cu puțin oțet sau suc de lămâie. După câteva ore, se clătește părul cu apă multă pentru îndepărtarea vopselei și se usucă.

Culoarea definitivă va fi vizibilă abia după 2 zile.

Mai jos un tabel care indică rezultatul predictibil prin folosirea acestei vopsele, în funcție de culoarea naturală a părului.

3 comentarii

 1. Hmmm, mi-ati facut pofta de vopseala :D a incercat cineva dintre voi reteta? Tare m-ar tenta sa-l incerc insa sper sa-mi iasa chiar asa cum imi doresc, ca nu cred ca va veni jos prea repede.

 2. sideris

  @Dli: experienta cu henna este una personala, depinde de la o persoana la alta. In orice caz, intotdeauna se face un test prealabil. Mai multe info gasiti chiar aici pe blog, in articolele dedicate vopsirii parului cu henna si alte pudre vegetale.

 3. Pingback: Vopsirea parului cu Indigo » Sideris Ecoblog - Ghidul tau de frumusete naturala si sanatate bio organica

Navigate