Curățarea tenului, pas cu pas

Curățarea este cel mai important lucru în menținerea unui ten tânăr și atrăgător. Prin acest procedeu se elimină murdăria, grăsimea, transpirația, bacteriile și celulele moarte ale pielii, creându-se terenul propice pentru aplicarea produselor potrivite de îngrijire.

Înainte de a trece la igienizarea tenului, importantă este spălarea mâinilor. Este util de întreținut o igienă și a recipientelor în care se află produsele de curățare și îngrijire a tenului; acestea pot fi ușor dezinfectate periodic cu alcool sanitar și se vor folosi numai cu mâinile curate. Curățarea tenului se face prin întinderea și masarea circulară a loțiunii de curățare, lucru care se realizează cel mai bine cu degetele. Se pot utiliza și discuri demachiante din bumbac, în special atunci când se demachiază ochii.

Pentru o curățare optimă, tenul nu trebuie agresat cu spălări prea dese sau cu produse prea puternice, iar apa folosită trebuie să fie călduță, nu fierbinte (usucă tenul) și nici rece (ineficientă).

Demachierea ochilor se face în mod blând, fără a freca și a agresa pielea sensibilă din această zonă. Demachiantul cremos cu nucă de cocos Essential Care este un produs delicat potrivit în acest scop.

Multe loțiuni de curățare pentru ten sunt de altfel potrivite și pentru zona ochilor, în special cele din sfera bio, unde se utilizează ingrediente mai curate decât în produsele convenționale. În Sideris Shop avem loțiuni de curățare potrivite pentru toate tipurile de ten: ten acneic, gras, uscat, tern, normal sau matur. Cele mai populare produse din oferta noastră sunt demachiantul cremos menționat mai sus, spuma demachiantă cu efect de luminozitate 100 Percent Pure Cosmetics și loțiunea de curățare pentru ten acneic Purity, aceeași marcă.

Un paragraf special merită subiectul demachierii cu ulei vegetal presat la rece, o metoda simplă, ieftină și eficientă de eliminare a impurităților de la nivelul tenului. Această metodă se poate aplica alternativ cu demachierea clasică. Uleiul este potrivit și pentru demachierea și hrănirea tenurilor acneice sau mixte, pentru că pielea secretă ulei în mod natural. Pentru curățarea cu ulei a tenului se poate utiliza o combinație de două uleiuri vegetale potrivite tipului de ten, conform descrierii de produs.

Este săpunul natural potrivit pentru curățarea tenului? Chiar dacă unele săpunuri naturale sunt cremoase și nu usucă pielea, trebuie reținut că pielea are un pH ușor acid, în jur de 5,5, câtă vreme săpunurile sunt alcaline. De aceea este preferabil să se folosească săpun pentru ten deloc sau cât mai rar.

Următorul pas este exfolierea tenului, însă aceasta se realizează doar de 1-2 ori pe săptămână, în funcție de nevoile tenului și de sensibilitatea acestuia. Produsul de exfoliere are rolul de a elimina celulele moarte de la suprafața pielii, ușurând absorbția în piele a cremelor sau uleiurilor de îngrijire aplicate ulterior. În Sideris Shop avem atât produse de gomaj pentru ten, cât și ingrediente pentru prepararea acestora acasă. Nu lipsesc nici produsele de tip 2 în 1, mască și scrub facial. Le găsiți pe toate aici.

După curățare (și eventual exfoliere), tenul se va împrospăta cu apă rece sau se va tampona cu apă florală menținută la frigider.

Nu uitați, o dată pe săptămână, efectuați o curățare în profunzime a tenului, apelând la sauna facială. Aceasta are meritul de a deschide porii și de a favoriza eliminarea murdăriei acumulate. Se pot utiliza diverse plante sau uleiuri esențiale în apa fierbinte folosită în acest scop. De pildă, pentru ten gras-acneic, apelați la ulei esențial de bergamot, mentă sau salvie, iar pentru ten uscat sau normal se poate folosi uleiul esențial de lavandă.

Comments are closed.

Navigate