O rețetă de demachiant care nu irită tenul sensibil, uscat, deshidratat. Îndepărtează chiar și machiajul rezistent la apă.
Ingrediente pentru 100 ml
- 90 ml ulei vegetal – măsline, migdale, macadamia, germeni de grâu etc.; se pot combina 2 uleiuri, desigur
- 10 ml săpun lichid natural fără parfum
- 1-2 picături ulei esențial de arbore de ceai sau geraniu
Produsul se păstrează în recipient bine închis, iar vara poate fi ținut la frigider.
8 comentarii
in magazinul tau se gaseste ue de arbore de ceai? nu cred ca fac confuzie…nu e acelasi lucru cu tea tree,nu? Din cate imi amintesc parca totusi nu…
Este acelasi lucru.
Tea tree oil, or melaleuca oil, is a pale yellow colour to nearly clear hydrophobic essential oil with a fresh camphoraceous odor.[1] It is taken from the leaves of the Melaleuca alternifolia which is native to the northeast coast of New South Wales, Australia. Tea tree oil should not be confused with tea oil, the sweet seasoning and cooking oil from pressed seeds of the tea plant Camellia sinensis (beverage tea), or the tea oil plant Camellia oleifera.
tea tree = melaleuca alternifolia
arborele de ceai de Camellia oleifera
nu? am inteles gresit?
tea tree oil = melaleuca alternifolia = ulei esential de arbore de ceai.
Din camellia oleifera se face uleiul de camelie, nu uleiul esential in discutie.
multumesc pentru lamurire :)
Uleiurile esentiale se adauga doar pentru aroma sau au si alte beneficii?
Au fiecare anumite beneficii specifice. In cazul de fata, tea tree se foloseste pentru efectul antibacterian si antiacneic, iar geraniul pentru efectul antiacneic, de echilibrare a secretiei de sebum si de stimulare a circulatiei.
Buna seara fetelor,
Fara a se supara cineva, uleiul de camelie sau uleiul de ceai verde, este un ulei VEGETAL obtinut din semintele(samburii) arborelui Camellia Sinensis.Asa cum spune si Sideris, nu trebuie confundat cu uleiul Esential de arbore de ceai.
Va doresc numai bine.