Idei antirid

După vârsta de 25-30 de ani, fiecare femeie, privindu-se în oglindă, decide să riposteze cumva ridurilor. Mai jos câteva idei destul de simple pentru a preveni, respectiv ameliora ridurile.

O bună hidratare internă

Ni se spune mereu despre hidratare și cât este ea de importantă, încât deja pare banal și obișnuim să nu-i mai dăm atenție. Totuși, o bună hidratare internă este vitală pentru menținerea supleții și fermității pielii. Să bem apă. Nu este obligatorie o cantitate fixă prestabilită, doar să ne setăm în minte să avem mereu la îndemână o sticlă de apă plată și să bem cât mai multă cu putință. Se poate adăuga câte o linguriță de bicarbonat de sodiu la fiecare litru de apă, gustul nu este neplăcut și în plus se asigură alcalinizarea organismului.

Hrană corespunzătoare

Este de preferat o dietă în preponderență crudă, nepreparată termic, hrana vie ajutând la menținerea tinereții. Fructe și legume anti-îmbătrânire: merișorul, coacăzele negre, cătina, rodia, afinele, murele, prunele, zmeura, anghinarea, mazărea, năutul, salata verde, varza, broccoli. Faceți tot posibilul să reduceți/evitați mâncarea de tip fast-food, fornetti, pizza, dulciurile cu zahăr alb rafinat, aluaturile și toate produsele de patiserie, prăjelile. Înlocuiți zahărul cu alternativele sale sănătoase, curmalele și extractul de ștevie.

Fumatul

Simplu: nu fumați.

Expunerea la căldură și frig

Evitați să stați la soare excesiv, soarele îmbătrânește pielea. Nu sunt recomandabile nici expunerile la alte surse de căldură puternică sau frig puternic, fără aplicarea preventivă a unui ulei facial. Înainte de baia de aburi sau saună, aplicați de asemenea un ulei sau o cremă grasă în zonele predispuse la riduri.

Cosmetica antirid

Rămâne cea mai folosită metodă antirid și cea mai prosperă ramură a industriei cosmetice. Există atâtea seruri, creme și măști care promit marea cu sarea, încât este greu să alegi. Cremele cu colagen nu pot stimula colagenul deteriorat din piele, deci nu ajută realmente. Hidratarea pielii este vitală, ea se realizează în mod natural cu creme naturale/bio, iar ulterior se poate aplica ulei de semințe de rodie diluat cu ulei de măceșe, limba mielului ori avocado.

Pentru demachiere, evitați produsele care usucă pielea, mai degrabă apelați la demachierea cu ulei aplicat pe un disc demachiant îmbibat în apă fierbinte, apoi clătiți cu apă călduță.

Masajul facial

Se efectuează cu ocazia aplicării cremei/uleiului facial, în mișcări circulare și ciupiri ușoare.

Suplimentele alimentare

Coenzima Q10, acidul hialuronic, resveratrolul, vitamina E, vitamina C, zincul, MSM luate intern contribuie în mod semnificativ la îmbunătățirea calității pielii.

Credit foto: Flickr

3 comentarii

  1. Foarte interesant articolul acesta, ca toate dealtfel. Apreciez ca nu incerci cu obstinatie sa iti promovezi produsele din magazinul on-line prin acest blog, pentru ca am vazut ca multe competitoare de-ale tale fac asta.
    Ceea ce voiam eu sa intreb este: la ce ajuta alcalinizarea organismului? Putem sa facem si rau adaugand bicarbonat in apa? Sau in cel mai rau caz nu are niciun efect? Merci!

  2. sideris

    Incerc sa promovez produsele din shop dat fiind ca le-am folosit cu mult inainte sa il deschid, iar blogul precede shop-ului, deci nu contine exclusiv reclama, ci si altceva, cu un iz mai mult sau mai putin personal. Pe de alta parte, ar fi o naivitate ca blogul sa ramana pur ne-comercial si nu incerc sa maschez acest lucru. Am ales pentru shop numai produse pe care le apreciez si le consider potrivite, fara nici un fel de constrangeri, dar evident ca nu sunt singurele bune de pe piata.
    Se pot regasi pe internet informatii abundente despre subiectul alcalinizarii, ideea de baza este ca bolile grave nu se dezvolta in mediu alcalin, ci acid. Efecte negative nu cunosc sa aiba aceasta practica. Exista si dispozitive care alcalinizeaza apa, evident, metoda bicarbonatului de sodiu este insa cea mai la indemana.

  3. Pingback: Îngrijire specială pentru zona din jurul ochilor? » Sideris Ecoblog - Ghidul tău de frumusețe naturală

Navigate