Lemnul de santal, un miracol pentru piele

Coșuri, acnee, cicatrici, riduri, mici ulcerații sau alergii – dacă suferiți de aceste probleme, cu siguranță veți găsi util acest articol.

Pudra din lemn de santal este o metodă naturală și ușoară de a diminua acneea, ducând la un ten mai curat, mai puțin predispus la infecții, datorită proprietăților sale antiseptice, astringente, antiinflamatoare și dezinfectante.

Este un remediu folosit de secole în special în Ayurveda. Ajută și la vindecarea micilor arsuri, tăieturilor, rănilor, ulcerațiilor pielii, iar folosirea sa nu are niciun fel de efecte secundare. Și în cosmetică pudra sau uleiul de santal au un rol important – în parfumerie, săpunuri, creme, măști faciale.

Vestea cea bună este că vă puteți prepara singure remedii pentru problemele de piele, apelând la pudra din lemn de santal, fie ca atare, fie în combinație cu alte pudre din plante, cum ar fi pudra de trandafir sau cea de curcuma.

Mască pentru ten din pudră de lemn de santal și curcuma

Combinați 1 lingură de pudră de lemn de santal cu 1 vârf de cuțit de pudră de curcuma (turmeric) și cu apă de trandafiri sau apă plată. Masca se menține pe ten cca. 20 de minute, pentru reducerea coșurilor și a punctelor negre, prin curățarea porilor.

Remediu pentru mâncărimi și senzația de arsură

Faceți o pastă din pudră de lemn de santal, pudră de curcuma și suc de lămâie și aplicați pe zonele afectate cca. 20-30 minute. Aceasta va ajuta nu doar la reducerea neplăcerilor, ci va avea ca rezultat și o piele mai fină. Și mâncărimile și umflăturile cauzate de înțepăturile de insecte pot fi diminuate printr-o pastă din pudră de lemn de santal și apă.

Mască pentru un ten mai luminos

Se amestecă pudră de lemn de santal, puțin turmeric și argilă Multani Mitti, se combină cu apă de trandafiri și se aplică pe ten. Pentru ten uscat, înlocuiți argila cu miere. Se lasă să se usuce înainte de îndepărtare. Folosirea constantă a acestei măști va face tenul mai radiant și mai fin.

Mască pentru ten uscat

Se face o pastă din 1 linguriță pudră de santal și 2 lingurițe de lapte de cocos. Se lasă să acționeze pe ten și decolteu cca. 20 de minute, după care se îndepărtează cu apă rece.

Remediu pentru acnee și cicatrici postacneice

Se formează o pastă din pudră de lemn de santal și apă distilată, se aplică pe acnee și cicatrici. Se clătește cu apă rece după ce a acționat cca. jumătate de oră.

Altă combinație benefică pentru reducerea acneei este cea de pudră de santal cu câte un vârf de cuțit de curcuma și de șofran sau cu ulei de cocos și suc de lămâie.

Remediu pentru transpirație excesivă

Pasta din pudră de lemn de santal și apă de trandafiri ajută la diminuarea transpirației abundente.

Mască antirid cu lemn de santal

Realizați o pastă din pudră de lemn de santal, glicerină vegetală și apă de trandafiri și aplicați pe ten zilnic pentru cca. 20 de minute. Folosită cu regularitate, masca va ajuta la întinerirea tenului.

Găsiți pudră din lemn de santal, precum și alte plante ayurvedice 100% naturale AICI.

1 comentariu

  1. Nu m-am gandit pana acum la lemnul de santal dar e adevarat ca nici nu am auzit pana acum vreuna dintre cunoscutele mele sa-l fi folosit. Cred ca merita incercat, nu-i asa?

Navigate