Loțiune tonică pentru ten mixt sau gras

Ingrediente pentru 100 ml

  • apă distilată
  • 10 ml tinctură de propolis
  • glicerină vegetală – cât turnăm o dată scurt din sticluță
  • 3-4 picături ulei esențial de tea tree

Loțiunea se păstrează la loc răcoros, în recipient închis la culoare.

Se pulverizează ușor pe ten. Se lasă să acționeze câteva secunde, apoi se tamponează cu un prosop curat, după care se aplică o cremă hidratantă. Dacă folosim creme fără apă sau uleiuri/unturi vegetale, nu mai este nevoie să tamponăm tenul pentru uscare, ci masăm în piele crema/uleiul/untul până la absorbția completă. Aceasta pentru că produsele fără apă se absorb cel mai bine pe pielea ușor umedă.

2 comentarii

  1. bleuciel

    Eu am tenul mixt, dar cam deshidratat si cu tendinta de cuperoza. As putea sa folosesc acest tonic, dar sa schimb uleiul esential?

  2. sideris

    In caz de cuperoza este bine de evitat tinctura – orice tinctura este pe baza de alcool, iar alcoolul poate uneori sa dea iritatii pielii sensibile – si sa folositi ca tonic suc de castravete sau ceai de musetel/galbenele. Eventual, folositi reteta de mai sus, dar in loc de tinctura folositi extract de ceai verde iar ca ulei esential fie nu folositi deloc, fie folositi uleiuri esentiale blande, in concentratie foarte mica (1-2 picaturi): tea tree, lavanda, musetel. Ca tonic mai puteti folosi apa florala de hamamelis, indicata indeosebi pentru cuperoza.

Navigate