Remedii pentru cearcăne și pungi sub ochi

De ce apar cearcăne și pungi sub ochi?

Zona din jurul ochilor este una extrem de importantă din punct de vedere estetic la nivelul feței; mai mult, această zonă reflectă și starea de sănătate a persoanei. Pungile de sub ochi și cearcănele sunt două semne ce indică o perturbare a organismului.

Cearcănele pot fi rezultatul mai multor factori:

  • ereditatea (capilare mai vizibile în această zonă cu piele foarte subțire);
  • oboseala (lipsa de somn, timp prea mult petrecut la calculator sau televizor);
  • stresul;
  • fumul de țigară;
  • alcoolul;
  • alimentația defectuoasă (diete prea drastice, carența de crudități, exces de grăsimi, carne, dulciuri rafinate) etc.

Pungile sub ochi sunt semn de retenție de apă, care se poate datora unei alimentații prea sărate sau unor probleme renale. Pungile sub ochi se pot datora și unei pierderi de elasticitate a pielii fragile din jurul ochilor, precum și altor cauze temporare: plâns, depresie, medicamentație, consum de alcool, probleme ale tiroidei.

Remedii generale la îndemână

O atitudine relaxată, calmă, gândurile bune și evitarea stresului sunt elemente care ajută în cazul oricărei afecțiuni, vizibile sau nu.

Remedierea acestor afecțiuni se face ameliorând circulația sangvină și limfatică, prin masaje locale.

Foarte importantă este hidratarea internă (multă apă) și externă (prin aplicarea de produse cosmetice hrănitoare).

Ce produse folosim la suprafață?

Comprese locale
Se pot efectua comprese cu apă foarte rece (sau apă termală, apă de albăstrele) pentru câteva minute până la jumătate de oră. Două rondele de castravete menținute pe pleoape au de asemenea efect de reducere a cearcănelor și pungilor de sub ochi. O altă metodă este aplicarea pe pleoape a două discuri demachiante îmbibate în apă rece și menținute câteva minute la congelator, iar înainte de utilizare să se picure pe ele câteva picături de extract de ceai verde. Extractul de ceai verde se poate folosi atât în măști faciale aplicate cu regularitate (cca. 2%), cât și în crema facială utilizată (în proporție de 2-5%). Discurile aplicabile pe pleoape se pot îmbiba și în suc de cartof, suc de castravete sau infuzie răcită de gălbenele, albăstrele ori mușețel. Se pot aplica direct pliculețe de ceai verde, în prealabil lăsate la infuzat și răcite.

Măști faciale
Ingredientele anticearcăn de utilizat în măștile faciale sunt sucul de cartof și/sau castravete răzuit în prealabil, extractul de ceai verde, apa de albăstrele, vitamina C.

Creme hidratante
Câteva ingrediente benefice în compoziția produselor cosmetice de aplicat: alantoină, vitamina C, extract de ceai verde, coenzima Q10, gel de aloe vera.

Un truc de reținut ar fi și păstrarea cremei pentru conturul ochilor în frigider, pentru a fi mereu aplicată rece.

2 comentarii

  1. Am incercat aceste solutii de-a lungul timpului, dar nu s-au dovedit eficiente pe termen lung. Singurul remediu care a functionat in cazul meu a fost uleiul de migdale aplicat seara in zona ochilor. Tin sa impartasesc cititoarelor blogului aceasta varianta de tratament, pentru ca ani la rand am fost stresata de cearcanele mele negre, care nu se estompau nici macar cu machiaj. Sper sa fie de folos.

  2. Pingback: Îngrijire specială pentru zona din jurul ochilor? » Sideris Ecoblog - Ghidul tău de frumusețe naturală

Navigate